130 let
Chabib Nurmagometov ve slovní přestřelce s Conorem McGregorem

Chabib Nurmagometov ve slovní přestřelce s Conorem McGregorem | foto: ČTK/AP

Dojde k velké odvetě McGregor vs Nurmagomedov? Dejte nám 100 milionů dolarů, žádá otec Rusa

Sport
  •   5:00
Las Vegas - Schyluje se k velké odvetě Connora McGregora s Rusem Chabibem Nurmagomedovem? Po úspěšném návratu irského zápasníka do klece po výhře nad Donaldem Cerronem debatu otevřel prezident UFC Dana White, spekulace přiživil i Chabibův otec Abdulmanap. „Connorovi toho stále ještě hodně dlužíme. Dejte nám 100 milionu dolarů a přijďte za námi po zápase proti Fergusonovi,“ pobízí.

„Když se podíváte na Connora, měl po celou dobu s Khabibem spoustu osobních problémů. Od své prohry je posedlý tím, aby se mu znovu postavil. Khabib má bilanci 28-0, dá se mluvit o tom, že se již stal legendou. Dá se říct, že si každý přeje, aby došlo k odvetě,“ vysvětluje prezident UFC Dana White.

Jedenatřicetiletá hvězda smíšených bojových umění Connor McGregor se do klece vrátila po 15 měsících. V říjnu 2018 prohrál McGregor s Rusem Chabibem Nurmagomedovem a později oznámil konec kariéry, což si ale rozmyslel.

Proti Donaldovi Cerronovi McGregor předvedl skvělý výkon, hned na začátku jej zasáhl kopem na hlavu a následně ho „zasypal“ sérií úderů, při které rozhodčí zápas ukončil.

McGregor porazil Donalda Cerrona z USA již v prvním kole, rozhodčí zápas ukončil po 40 sekundách.

Irský zápasník tak dokázal jako první v UFC vyhrát zápas před limitem ve třech váhových kategoriích - v pérové váze, v lehké a nyní i ve welterové.

„Cítím se opravdu dobře. Kdo rozdává knockouty napříč váhovými kategoriemi? Všichni se snaží být jako já, ale to se jim nepodaří. Můžete znovu vyrýt mé jméno do historie,“ řekl McGregor po vítězném návratu.

Jejich vzájemná rivalita začala během slovní výměny názoru na UFC 205, které se konala v New Yorku roku 2016.

McGregor a Nurmagomedov se střetli v zákulisí v Madison Square Garden, kde Ir slovně vyprovokoval Nurmagomedova, který se mu urážky snažil vracet, vzájemný konflikt však rozdělili členové security.

Roztržek však měla tato dvojice nesčetné množství.

Chabib Nurmagomedov a Conor McGregor na oficiální vážení k UFC 229.

„Connorovi toho stále ještě hodně dlužíme. Dejte nám 100 milionu dolarů a přijďte za námi po zápase proti Fergusonovi. Dana White tento souboj hodně chce, potřebuje ho,“ říká otec Nurmagomedova Abdulmanap.

Největším incidentem mezi zápasníky však zůstává situace po vzájemném utkání v roce 2018.

Nurmagomedov zničil Connora McGregora, vyskočil z klece a rozpoutal hromadnou bitku s týmem poraženého Ira mezi diváky v Las Vegas.

Nurmagomedov tehdy dostal pokutu přes jedenáct milionů korun a devítiměsíční zákaz zápasení.

Dojde znovu na zápas dvou znepřátelených legend bojových sportů?

Autor: David Ako