Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Domácí Japonsko na úvod MS nezaváhalo proti Rusku, třemi pětkami zazářil Macušima

Japonští ragbisté se radují z vítězství nad Ruskem na MS. foto: Reuters

Tokio - Mistrovství světa ragbistů začalo očekávanou výhrou Japonska nad Ruskem. Favorizovaný domácí výběr dovedl k vítězství 30:10 v Tokiu křídelní hráč Kotaro Macušima, který jako první hráč položil na světovém šampionátu v jednom utkání tři pětky.
  15:33

Rusové, kteří startují mezi světovou elitou teprve podruhé, měli být pro japonské reprezentanty snadnou kořistí. Této roli se ale před zraky téměř 49 tisíc diváků na vyprodaném tokijském stadionu vzepřeli hned v úvodu zápasu. Chybu japonské obrany potrestal pětkou ve čtvrté minutě Kirill Golosnickij a po kopu Jurije Kušnarjova vedli svěřenci velšského trenéra Lyna Jonese 7:0.

Japonci vedení novozélandským koučem Jamiem Josephem ale skóre rychle otočili díky dvěma Macušimovým pětkám a poločas vyhráli 12:7. Po přestávce už zápas kontrolovali. V 68. minutě hrdina zápasu Macušima položil čtvrtou japonskou pětku a zajistil svému týmu bonusový bod, který může hrát důležitou roli v boji o postup ze skupiny A, v níž jsou ještě Irsko, Skotsko a Samoa.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!