Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dominance pokračuje, Italky potřetí v pěti letech vyhrály Fed Cup

Sport

  2:05
SAN DIEGO - Italské tenisty obhájily titul ve Fed Cupu. Ve finále porazily podle očekávání v San Diegu domácí Američanky 3:1 na zápasy. Vítězný bod získala Flavia Pennettaová, která porazila Coco Vandewegheovou hladce po setech 6:1 a 6:2. Italky ženské soutěži družstev dominují - trofej získaly potřetí za pět let.

Italky slaví triumf ve Fed Cupu. foto: Reuters

"Jsem šťastná, nadšená, že se nám to povedlo. Tohle se neomrzí, je to vždy nádherný pocit," řekla v rozhovoru na dvorci Pennettaová, hrdinka letošního finále i celého ročníku. Pennettaová získala ve finále dva body a za celý rok neprohrála. Dokonce v šesti dvouhrách neztratila ani jeden set.

Finále Fed Cupu v číslech

USA - Itálie 1:3

Neděle: Vandewegheová - Pennettaová 1:6, 2:6
Oudinová - Schiavoneová 6:3, 6:1
Sobota: Matteková-Sandsová - Pennettaová 6:7 (4:7), 2:6
Vandewegheová - Schiavoneová 2:6, 4:6.

Finále proti Američankám začaly Italky skvěle už v sobotu, kdy Francesca Schiavoneová porazila debutantku Vandewegheovou 6:2, 6:4 a Pennettaová zdolala Bethanii Mattekovou-Sandsovou 7:6, 6:2. V nedělní první dvouhře dala týmu USA naději Melanie Oudinová, která porazila Schiavoneovou 6:3, 6:1, ale Pennettaová rozhodla.

Italky se radují po roce z titulu, který stejně jako loni získaly po finálové výhře nad Američankami. Před dvanácti měsíci doma v Reggiu Calabria zvítězily jednoznačně 4:0. V obou případech výběru USA chyběly zraněné hvězdy Serena a Venus Williamsovy. V semifinále letošního ročníky Italky vyřadily české tenistky, na římské antuce porazily tým Petra Pály suverénně 5:0.

Autor: