Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Double Ledecké, kritika Koukalové i miliony Kellnerové. Co jste letos nejvíce četli?

Sport

  6:00
PRAHA - Rok se s rokem sešel a je opět vidět, co vás, čtenáře webu Lidovky.cz, v roce 2018 nejvíce zajímalo ve světě sportu. Nepřekvapivě to byla olympiáda v Pchjongčchangu, ale četli jste i věci, týkající se Prague Global Champions s Annou Kellnerovou.

Ester Ledecká Dvojnásobná olympijská vítězka z letošních zimních her v jihokorejském Pchjongčchangu. Jako první člověk v historii dokázala během jedné olympiády nejen startovat, ale také zvítězit ve dvou odlišných disciplínách: superobřím slalomu na lyžích a paralelním obřím slalomu na snowboardu. Dcera zpěváka Janka Ledeckého se po dvojitém olympijském vítězství stala celosvětovou seznací. Ledecká uvažovalo o možnosti, že by medaili od Zemana nepřevzala, její otec se totiž proti prezidentovi v minulosti vymezoval. Nakonec se ale rozhodla metál přijmout s odůvodněním, že jí navrhl stát a občané, nikoli prezident. “Já si toho vážím a z tohohle postu to státní vyznamenání přijmu,” zdůvodnila. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Jinak byl ale také hojný čas všech glos, komentářů nebo polemik. Ostatně podívejte se sami, tohle je deset nejčtenějších článků letošního roku.

1. VIDEO: Zimní zázrak. Podívejte se, jak komentátoři z celého světa prožívali zlato Ledecké

VIDEO: Zimní zázrak. Podívejte se, jak komentátoři z celého světa prožívali zlato Ledecké

Nečekané vítězství české zimní obojživelnice překvapilo komentátory z celého světa. Nadšením křičeli Španělé, vlastním očím nevěřili Američané, celou jízdu rozpitvávali Němci a Rakušané. Ale nic se už nezměnilo na tom, že zlato v super-G brala mladá česká reprezentantka.

2. Pět set korun za další pomluvy? Gábino, nebylo toho ponižování už dost

Přímo smršť reakcí spustil článek kolegy Jaroslava Šindeláře o chystaném turné Gabriely Koukalové a jejího manžela Petra po České republice. Za 400 nebo 500 korun si mohli diváci poslechnout „vrchol upřímnosti, respektive tři upřímné zpovědi.“ Nakonec ale Koukalová celé turné zrušila.

3. Čtvrt miliardy za koně? Kellnerova klisna je špička, je to super, jsem rád, říká Váňa

Anna Kellnerová.

Čtvrt miliardy za koně? Kellnerova klisna je špička, je to super, jsem rád, říká Váňa

I jiné sporty než jen ty zimní zajímaly vás, čtenáře sportovní rubriky Lidovky.cz. Se slavným žokejem Josefem Váňou si promluvil kolega Robert Sattler, který navíc zjistil řadu zajímavých informací ze zákulisí parkuru. Věděli jste například, že nejdražší kůň na světě vyšel na 1,5 miliardy?

4. Koukalová o Rybářovi: Děsně se mi líbil, náš vztah pokazilo setkání s manželem

Do knihy Gabriely Koukalové Jiná se podíval redaktor Jakub Eichler. Ve velmi otevřené zpovědi se zmínila i o svém bývalém trenérovi Ondřeji Rybářovi, který ji vedl už jako malou. „Nosil obrovské brýle, časem je ale sundal a já se do něj zamilovala,“ vypráví bývalý biatlonistka. Co dalšího Koukalová o vztazích uvnitř týmu řekla, najdete v tomto textu.

5. FOTO: Odhalila více, než chtěla. Krasobruslařku zradily šaty, závod dokončila

FOTO: Odhalila více, než chtěla. Krasobruslařku zradily šaty, závod dokončila

Nebyl by to rok, aby se nestal nějaký sportovní karambol či nešťastná náhoda. O to více lze ocenit Francouzku Gabriellu Papadakisovou, které se na olympijských hrách při krátkém tanci rozepnul kostým. Možná i kvůli tomu ztratilo francouzské duo důležité body, které ani nejlepším výsledkem ve volném tanci nedohnalo. Nakonec ale částečnou satisfakcí pro Papadakisovou bylo stříbro a pátá příčka v našem žebříčku.

6. Mega drama na olympiádě. To snad ani není možné, rozplývá se zahraniční tisk nad Ledeckou

Ester Ledecká a její dvě zlaté medaile.

Jedno z největších překvapení v historii olympiád? Dámy a pánové, Ester Ledecká! Švýcarský list Blick volal nadšením, že snowboardistka ukradla nejcennější kov lyžařkám, rakouský tisk zase smutnil nad druhým místem Anny Veithové. Navíc řada médií už měla o vítězce jasno dávno před jízdou české naděje.

7. GLOSA: (Ne)sympatická Ledecká. A proč by se měla lísat ke každému, páni novináři?

Do vlastních řad se opřel redaktor Antonín Vavrda. Reagoval na četné stížnosti řady žurnalistů, kteří byli v Pchjongčchangu, a s nimiž se Ester Ledecká před závody nechtěla bavit. Což se dá u některých sportovců čekat, zvlášť pokud mají rádi svůj klid a chtějí se soustředit jen na sebe. Právo na to má ostatně každý sportovec, a každý z nich si může individuálně vybrat, zda se bude či nebude bavit.

8. Jágr si dělal, co chtěl, a diktoval si podmínky. Měl jsem odstoupit, lituje po ostudě na SP Bukač

Jaromír Jágr.

Jágr si dělal, co chtěl, a diktoval si podmínky. Měl jsem odstoupit, lituje po ostudě na SP Bukač

Bývalý trenér reprezentace Luděk Bukač nebyl podle svých slov na Světovém poháru v roce 1996 úplně respektován. Tomu odpovídal i konečný výsledek, úřadující mistři světa na turnaji vyhořeli. Bukačovi přes hlavu rostly zejména hvězdy Jaromír Jágr a Petr Nedvěd. Na ně prý nefungoval ani tradiční hecíř a kapitán Robert Reichel.

9. Ester je úžasná. Je to neuvěřitelné, rozplývala se o Ledecké Vonnová

Jedna z nejlepších (a také nejkrásnějších) lyžařek světa Lindsey Vonnová složila nečekané vítězce z České republiky obrovskou poklonu. „Je úžasná. Chtěla bych mít její sportovní talent, skákat ze sportu do sportu a všechno vyhrávat. Ale bohužel umím jen sjezdovat,“ mrzelo americkou lyžařku. Pokud si chcete připomenout, co říkaly o úspěchu Ledecké i ostatní lyžařky, rozhodně nevynechte tento článek.

10. KOMENTÁŘ: Smutné. Zlato Ledecké je jen dalším důkazem neexistence systému na výchovu sportovců

KOMENTÁŘ: Smutné. Zlato Ledecké je jen dalším důkazem neexistence systému na výchovu sportovců

Na systémový problém upozornil redaktor Robert Sára. Že v českém prostředí prakticky nevyrůstají bez pomoci rodičů či jednotlivců, kteří musí vývoj svého dítěte štědře zafinancovat, případně samotní vést, protože struktury talent většinou dokážou zabít. Díky rodině vzešla právě Ledecká, ale také Karolína Erbanová nebo hokejista Pavel Zacha.

Autor: