Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Drama se smutným koncem, curleři první šanci o Soči nevyužili

Sport

  22:57
FÜSSEN (Německo) - Čeští curleři první šanci postoupit na olympijské hry v Soči nevyužili. V play off dodatečné kvalifikace ve Füssenu dnes s domácími Němci prohráli 4:7 až po boji, který rozhodl poslední kámen soupeřů v dodatečném endu. V neděli se Češi o poslední volné místo v olympijském turnaji střetnou s USA.

Česká reprezentace v curlingu. Jiří Snítil. foto: ČTK

"Na zklamání je ještě čas," řekl skip Jiří Snítil. "Obrovská škoda, ale teď se musíme dostat zpátky nahoru a využít druhou šanci," uvedl trenér Sune Frederiksen. Druhá příležitost přijde v neděli od 12:30 proti Američanům, kteří v tie-breaku zdolali Koreu. V základní části kvalifikace se Češi s USA utkali hned v úvodním utkání a zvítězili 9:7.

Duel českého celku s Němci začal opatrně. Chyba skipa Jiřího Snítila v pátém endem umožnila jít soupeři po zisku tří bodů do vedení 4:1. Češi ale bod po bodu manko snižovali a v posledním desátém endu vyrovnali na 4:4.

O vítězi tak musel rozhodnout až dodatečný jedenáctý end. Němci měli výhodu posledního kamene, kterou využili. Jiří Snítil sice poslal v závěru český kámen do středu, ale Felix Schulze ho přesně vyrazil a poslal Němce do Soči.

"Bylo to hrozně těžké utkání, vyrovnané až do posledního kamenu. Škoda, že jsme ho nedometli o kousek dál," litoval Jindřich Kitzberger.

Jisté je, že se do Soči nepodívají české curlerky. Tým Anny Kubeškové prohrál na závěr s Lotyšskem 2:6 a obsadily předposlední šesté místo.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu ve Füssenu (Německo)

Muži: Německo - ČR 7:4 po 11. endu.

Tie-break: USA - Korea 7:5.

Ženy: Lotyšsko - ČR 6:2, Čína - Japonsko 10:4, Německo - Itálie 7:2.

Pořadí po základní části: 1. Čína 6 výher/0 proher, 2. Japonsko 5/1, 3. Norsko, Německo 3/3, 5. Lotyšsko 2/4, 6. ČR 2/4, 7. Itálie 0/6.

Tie-break: Norsko - Německo 5:4.

Autoři: ,