130 let

Archivní foto | foto: MAFRA

Dřina na rakouský způsob: bradla i cvičení v písku. Na tréninky pod Balzerem si teprve zvykám, hlásí Hejnová

Sport
  •   16:30
Bad Lobenstein (Rakousko) - Na konci září byla bez trenéra, o necelý měsíc později už Zuzana Hejnová polyká první tréninkové dávky pod vedením nového rakouského kouče Falka Balzera. Podzimní přípravu odstartovala v německém Bad Lobensteinu.

„Zatím se se vším seznamuji, ale už si zvykám. Tréninky mě baví a po dlouhé době se na ně těším,“ vzkázala Hejnová z německého lázeňského města, které se postupně stává jejím druhým domovem. Dvojnásobná mistryně světa přiznává, že celý systém a sestava tréninků jsou pro ni novinkou.

„Je to něco úplně jiného. V Čechách se hodně běhá, dělá se velký objem, je všeho hodně v malé intenzitě. Tady se hned od začátku běhá v rychlejším tempu, věnuje se rychlosti a posilování.“

Úplnou novinkou pro Hejnovou je například cvičení a posilování na bradlech nebo trénink v písku dálkařského doskočiště. „Těch změn je opravdu hodně, ale vidím v tom nové zkušenosti, které třeba jednou budu moci někomu předat,“ uzavírá svůj první souhrn pocitů z nového prostředí.

Zuzana Hejnová s Daliborem Kupkou.
Letní olympijské hry v Riu de Janeiro, 400 m překážek, ženy, finále, 18. srpna....

Česká atletka ještě donedávna závodila pod taktovkou trenéra Dalibora Kupky. Po vzájemné dohodě se ale tahle dvojice na konci září rozešla. Pod vedením Kupky Hejnová dosáhla na obě světová zlata z MS 2013 i 2015.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Lidovky.cz