Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Duel Konečného zajímá i Klička. Bude to boj, řekl

Sport

  11:22
KYJEV/PRAHA - Už za tři dny to vypukne. Boxeři Lukáš Konečný a Zaurbek Bajsangurov v sobotu večer poměří síly v klání, z něhož vzejde šampion lehké střední váhy, a to i před zraky krále nejtěžší váhové kategorie Vladimira Klička.

Zleva: Zaurbek Bajsangurov, Vladimir Kličko, Lukáš Konečný foto: SES Boxing / Y.Stolitniy

"Očekávám velký boj a nádherný zápas," nechal se slyšet Kličko na tiskové konferenci, na níž zavítal v roli majitele promotérské společnosti K2, která Bajsangurova zastupuje.

"Lukáš Konečný je zkušený muž a skvělý boxer. Zaurbek zase rozený bojovník, stejně jako třeba můj bratr Vitalij," citoval server Profiboxing.cz slavného Ukrajince. "Oběma přeji hodně štěstí a ať vyhraje ten lepší. Samozřejmě bych ale rád viděl, aby triumfoval Bajsangurov z mé stáje," zakončil svou řeč rohovník, který své tituly bude obhajovat 10. listopadu proti neporaženému Polákovi Mariuszovi Washovi.

Šampionem je Bajsangurov

Český bijec se měl s Bajsangurovem utkat už před půl rokem, ale sedmadvacetiletý Rus zápas na poslední chvíli pro zranění odřekl. Mezi tím Konečný v Brně udolal Francouze Salima Larbiho a získal prozatimní titul organizace WBO. Aby se stal jeho právoplatným držitelem, musí jej v sobotu obhájit. V pozici šampiona však mezi provazy vstoupí Bajsangurov.

"Vím, že je Zaurbek dobrý," uznal Konečný. "Pokud ale bude boxovat jako naposledy s Michelem Sorem (Bajsangurov sice zvítězil, ale byl počítán - pozn. red.), tak mohu snadno vyhrát," pronesl rodák z Ústí nad Labem.

"Podle toho zápasu mě nesuď," reagoval Bajsangurov. "Jsem připraven předvést úplně jiný výkon. Na ten souboj se už hodně těším," dodal.

Oba soupeře čeká v Kyjevě čtvrteční otevřený trénink pro veřejnost, v pátek dojde na oficiální vážení. Zápas se uskuteční v kyjevském Paláci sportů, který má pro sportovní akce kapacitu 7000 diváků. Konečný by měl boxovat od 22:00.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!