Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dufner zahrál rekordní kolo a vede golfové PGA Championship

Sport

  8:20
ROCHESTER (USA) - Golfista Jason Dufner se díky rekordnímu druhému kolu vyšvihl po dvou dnech do čela PGA Championship. Američan zahrál v pátek na hřišti v Oak Hill 63 ran, vyrovnal tak nejlepší skóre na kolo na turnajích kategorie major a v čela má s -9 náskok dvou ran před trojicí soupeřů.

Americký golfista Jason Dufner foto: Reuters

Dufner zvládl druhé kolo bez bogey, zahrál pět birdie a jeden eagle a stal se tak čtyřiadvacátým hráčem na majoru, který zvládl kolo za 63 ran. Na osmnáctce dokonce patoval do dalšího birdie, ale neproměnil a napnutí diváci jen vydechli. "Je to hodně složité, když se můžete zapsat do historie. Myslím, že jsem nikdy nic v životě jako první nedokázal, takže to byly trochu nervy. Ten poslední pat jsem nechal krátký a přál bych si, abych na něj mohl na poslední jamce jít znovu," řekl šestatřicetiletý Dufner.

Americký golfista Jason Dufner

"Mám ale za sebou skvělý den," pousmál se. O druhé místo se s celkovým skóre -7 dělí letošní král Masters Adam Scott z Austrálie, na kterého se dotáhli Američané Matt Kuchar a Jim Furyk. Hned za nimi jsou o ránu zpět vítěz US Open Angličan Justin Rose a Švéd Henrik Stenson. Američan Tiger Woods zahrál druhé kolo v paru, posunul se sice na 38.

místo, ale na Dufnera ztrácí deset ran. Je tak daleko od patnáctého triumfu na turnajích major. "Své šance jsem nevyužil a teď musím o víkendu skvěle patovat," řekl Woods. Obhájce titul Rory McIlroy ze Severního Irska je po dvou kolech v paru na 28. místě. Cutem neprošli mimo jiné bývalí vítězové Masters Američan Bubba Watson a Jihoafričan Charl Schwartzel, neuspěl ani jeho krajan Ernie Els.

PGA Championship, turnaj kategorie major v Rochesteru (dotace 8 mil. dolarů, par 70)

Po 2. kole
1. Dufner (USA) 131 (68+63)
2. Scott (Austr.) 133 (65+68), Kuchar 133 (67+66), Furyk (oba USA) 133 (65+68)
5. Rose (Angl.) 134 (68+66), Stenson (Švéd.) 134 (68+66)
...38. Woods (USA) 141 (71+70)

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...