Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dva opilí Rusové mlátili jiného, chtěli volat policii. ‚Zavřete okno, je to zakázané,‘ šokovali moskevští pořadatelé

Sport

  6:00
MOSKVA - České beachvolejbalové jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner si na mistrovství Evropy v Moskvě vedou nad míru dobře, po třech výhrách v základní skupině totiž postoupili přímo do osmifinále. Vyrovnávat se však musejí s „tradičními“ problémy v Rusku.

Ondřej Perušič a David Schweiner si užívají v Moskvě své. foto: ČTK

Čeští beachvolejbalisté našli přemožitele až ve finále, přesto mají nejlepší výsledek v kariéře

Velice aktivní a především vtipný pár na sociálních sítích popisoval na svém facebookovém profilu přesun z turnaje major ve Vídni, kde po dvou prohrách skončil až na 25. místě, do Moskvy.

„Vídeň i turnaj jsme opustili ve valčíkovém rytmu a přesunuli se do destinace z nejvyhledávanějších - Ruska!“ začínají svůj vzkaz populární Perun a Dave.

„Za radostného výskotu internetových trollů a osazenstva Hradu jsme dorazili do místa konání a již dvakrát zdemolovali obložení hracích kurtů,“ poukázali na náklonost prezidenta Zemana a jeho okolí Rusku.

Když však viděli, co se děje za okny jedné z moskevských posiloven, kde se připravují na zápasy, zhrozili se.

„Z okna jsme zahlédli dva opilé Rusy, toho času pravděpodobně bez domova, jak surově mlátí svého kolegu na ulici před ministerstvem zahraničí,“ popisovali Perušič se Schweinerem.

„Když jsme se naivně dotázali, jestli někdo bude volat policii či záchranku, byli jsme napomenuti, ať zavřeme okno, které jsme neotevřeli, protože to je zakázané,“ vtipně okomentovali jinak smutnou událost.

Jinak desátý nasazený pár, který nastoupí v pátek do osmifinále, prochází turnajem v Moskvě zatím jako nůž máslem. 

I v závěrečném utkání základní skupiny rozhodl o výhře až ve třetím setu, Poláky Piotra Kantora s Bartoszem Losiakem v něm porazil 16:14.

Do vyřazovací části šampionátu prošly rovněž Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou i úřadující mistryně republiky Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. 

Českým hráčkám stačilo v jejich skupinách jedno vítězství, díky němuž obsadily shodně třetí místo a play off začnou v prvním kole.

Nejlepší český pár Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková na ME nestartuje kvůli oteklému kolenu Slukové.

Autor: