Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dvořák září v UFC. Espinozu porazil na body a připsal si ve slavné MMA soutěži druhou výhru

David Dvořák ovládl svůj druhý zápas v UFC foto: Nova Sport

Las Vegas - Nenechal se zastrašit dobře se pohybujícím Američanem a připsal si druhou výhru v UFC. Český MMA bojovník David Dvořák svého soupeře zničil hlavně dobře mířenými kopy, zápas znovu ovládl na body.
  2:05

Devatenáct výher, tři porážky a z toho patnácté vítězství v řadě. Taková je bilance osmadvacetiletého českého MMA zápasníka Davida Dvořáka, který si ve slavné UFC odbyl svůj teprve druhý zápas. 

Po Brazilci Bruno Silvovi byl jeho dalším soupeřem Jordan Espinoza, třicetiletý Američan, který v prestižní lize bojuje už od roku 2018. Espinoza je známý především svým pohybem, kterým dokázal zmást nejednoho soupeře. Dvořáka ale nikoliv. 

David Dvořák ovládl svůj druhý zápas v UFC
Český MMA bojovník David Dvořák má za sebou premiéru v UFC

Ač bylo první kolo spíše oťukávací, dokázal si Dvořák udržet nadvládu a svého soupeře několikrát poslal k zemi. Ač mnozí čekali, že se právě tam zápas časem přesune, nebylo tomu tak. Oba bijci zvládl celých 15 minut bojovat v postoji. 

Fanoušci ovšem o napínavou bitvu ochuzeni nebyli, ba naopak. Neskutečně vyrovnaný boj střídala jedna rána za druhou, proložena spousty přesně mířenými a hlavně tvrdými kopy. 

Do třetího kola nastoupil Espinoza už se značně bolavou nohou, což dodalo českému bojovníkovi dostatek sil, aby si nadvládu udržel až do závěrečného gongu. Právě v kopech byl Čech mnohem přesnějším a dominantnějším, čímž na svou stranu dostal i bodové rozhodčí. Ti zápas ohodnotili jednoznačně v poměru 30:27 pro Dvořáka. 

Český zápasník si tak připsal svou druhou výhru v UFC, znovou na body. Navíc si dokázal prodloužit šňůru neporazitelnosti na patnáct zápasů. 

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...