Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vettelova dominance škodí, myslí si Ecclestone

Sport

  17:29
LONDÝN - Šéf formule 1 Bernie Ecclestone si myslí, že by dominance úřadujícího mistra světa Sebastiana Vettela mohla uškodit sportovnímu odvětví. Vítěze letošní sezony by nejraději poznal až při závěrečné Velké ceně v Brazílii, loni Němec Vettel jako nejmladší dvojnásobný šampion v historii slavil už čtyři závody před koncem.

Sebastian Vettel v Indii. foto: Reuters

"Vždycky to říkáme, ale opravdu tentokrát doufám, že se šampionát bude rozhodovat až v posledním závodu. Nechceme, aby se opakovala poslední sezona, jejíž závěr nebyl dobrý. Sebastian Vettel by s tím asi nesouhlasil, ale všichni ostatní podle mého ano," citovala Ecclestonea agentura AP.

PSALI JSME

"Jsem překvapený, že jsme přežili s těmi televizními ratingy v závěru sezony. Často se zamýšlím, jestli se lidé dívají kvůli šampionátu a nebo kvůli jednotlivým závodům," naznačil ekonomické motivy svého zájmu o co nejnapínavější závěr sezony.

Vettel v posledním ročníku jednoznačně dominoval, druhého Brita Jensona Buttona z McLarenu za sebou nechal o 122 bodů.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...