Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Edmonton je ve finále Stanley Cupu

Hokejisté Edmontonu si zahrají finále Stanleyova poháru. Olejáři zvítězili v pátém utkání finále Západní konference play off NHL v Anaheimu 2:1 a vyhráli sérii 4:1 na zápasy. Soupeř Edmontonu vzejde ze souboje Carolina - Buffalo, kde je stav série nerozhodný 2:2.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jura

28. 5. 2006 17:19
Doplnek ke zprave

Ziju v Edmontonu, nejsem fanda, ktery skace a vyska, ale hokej sleduji. Zazil jsem tu uz dobu, kdy Oilers ziskaly predchozi Stanleyho pohary.

Letosni postup byl sice na posledni chvili, ale vedelo se uz na pocatku sezony, ze procentualne je vetsina hracu na vyssi urovni, nez tomu je u ostatnich oddilu. Protoze to hraci vedi, neni lehke je vest, kdyz v podstate o nic nejde, jenom o umisteni mezi prvnimi osmi. Proto to behem sezony nekdy haprovalo. Nicmene pred posledni moznou vymenou byli Oilers v postupovem pasmu, a tak vedeni se rozhodlo investovat penize do nekolika zkusenych hracu. Edmonton neni atraktivni mesto, jako treba Vancouver, Los Angeles ci New York, proto v nem neziji takovi bohaci, kteri v zajmu zmenseni dani investuji do profesionalniho sportu a pritom nijak nepocituji ujmu. Oddil vlastni seskupeni 38 nadsencu, kteri, i kdyz nejsou vylozene chudi, prece jen se nemohou rovnat vetsine vlastniku NHL tymu. Proto ta strategie - ziskat zkusene hrace pred posledni moznou vymenou.

Teemu Selänne: "Nemyslím si, že nás porazil lepší tým." Nesouhlasim. Behem sezony Oilers vykazali jednu z nejvetsich streleckych bilanci. Treneri se nechali slyset, ze neucelnym odstrelovanim se poskytuje moznost rozchytani souperova brankare. Do boju o Stanley Cup zmenili taktiku. "Play-off je jina sezona," nechali se slyset. Nezapomenme, ze manazer tymu a jeho tri treneri ziskali Stanley Cup dohromady snad dvacetkrat - to uz jsou nejake zkusenosti. Takze tym je kvalitni jak hracsky, tak i vedenim - pohled na zvolenou strategii napovida, ze uspech neni nahodny, ze se jedna o kvalitu po vsech strankach.

Vypadek v serii s Anaheimem, tedy i strelecka bilance, ma i ponekud bizarni zakulisi. 14 edmontonskych hracu dostalo pred druhym utkanim serie strevni chripku - z jidla. To se nachazeli v Anaheimu. Nahoda? Zamer? Neopovazuji se to posuzovat. Jedno to vsak naznacuje: Do kvality tymu promluvila okolnost zvenci. A to uz nepoukazuji na ataky brankare po odpiskani - ze by zajem o zraneni?

0 0
možnosti