Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Efektivní využití dlouhé tenisové pauzy. Fognini jde na operaci s oběma kotníky

Sport

  14:14
Řím - Jedenáctý hráč světového žebříčku Fabio Fognini z Itálie se rozhodl v době přerušení tenisové sezony vyřešit operací vleklé potíže s kotníky. Třiatřicetiletý rodák ze Sanrema na twitteru oznámil, že se podrobí chirurgickému zákroku na obou nohách dnes v Itálii.

Fabio Fognini v zápase s Jiřím Veselým na Wimbledonu 2018. foto: ČTK/AP

Fognini uvedl, že levý kotník mu dělá problémy tři a půl roku a za tu dobu se už s nimi naučil žít. „V posledních dvou letech mě ale začal zlobit i druhý kotník. Doufal jsem, že různé bolístky zmizí během dvouměsíční pauzy se zákazem vycházení, ale když jsem začal znovu s tréninkem, lepší to nebylo,“ napsal Fognini.

Vzhledem k přerušení profesionální sezony se vítěz devíti turnajů ATP nakonec odhodlal k radikálnímu kroku. „Po lékařském vyšetření a dlouhých diskuzích se svým týmem jsem se rozhodl pro artroskopickou operaci obou kotníků. Myslím, že je na to ten správný čas, když má tour nucenou přestávku,“ dodal manžel bývalé vítězky US Open Flavie Pennettaové.

Fabio Fognini v zápase s Jiřím Veselým na Wimbledonu 2018.
Fabio Fognini na Wimbledonu opět ukázal svůj temperament.

Profesionální tenisová sezona je kvůli šíření nemoci covid-19 zastavená minimálně do konce července, pauza se ale vzhledem k omezeným možnostem cestování očekává delší.

Autor: