Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Eliáš přispěl gólem k porážce Caroliny

Sport

  12:07
NEW YORK - Český hokejista Patrik Eliáš vstoupil úspěšně do nové sezony NHL, když se jednou trefou podílel na vítězství New Jersey na ledě Carolině 4:0. Eliáš, jenž v létě uzavřel s klubem sedmiletý kontrakt na 42 milionů a posléze byl jmenován kapitánem, začal záhy splácet důvěru vedení a dovedl tým k vítězství nad úřadujícím šampionem soutěže.

Patrik Eliáš se raduje ze vstřeleného gólu. New Jersey vyřadili v sérii New York Rangers. foto: BILL KOSTROUNČTK

Hráči Devils brali výhru jako povedenou odplatu za vyřazení v osmifinále minulého play off. "V každé sezoně chceme vyhrát Stanley Cup. Když se to nepodaří, nemůžeme být spokojeni. Naposledy nás vyřadila právě Carolina. Proto je příjemné se sem vrátit, zvítězit a hned na začátku soutěže se pomstít," uvedl spokojený útočník Brian Gionta, který si v utkání připsal tři asistence.

Hokejisté Caroliny nezvládli ani druhé utkání nového ročníku NHL, který zahájili prohrou s Buffalem. Svůj 300. zápas na střídačce v elitní soutěži si domácí trenér Peter Laviolette určitě představoval jinak. "Myslím, že je načase, abychom se znovu pustili do práce," řekl po utkání zklamaně kouč Hurricanes novinářům.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!