130 let

Taylor Pyatt z Buffala se raduje z gólu. | foto: DON HEUPEL , ČTK

Eliášovi a Havlátovi hrozí vyřazení

Sport
  •   11:22
NEW YORK - Hokejisty Buffala a Caroliny dělí jediná výhra od postupu do finále Východní konference play off NHL. Sabres v třetím zápase druhého kola porazili Ottawu 3:2 v prodloužení a vedou v sérii 3:0 na zápasy, stejně jako Hurricanes, kteří ve středu zvítězili v New Jersey 3:2.
Z případného vypadnutí Ottawy či New Jersey by teoreticky mohl profitovat český národní tým na mistrovství světa. Trenér Alois Hadamczik přiznal, že by měl pro další fázi turnaje zájem o služby Patrika Eliáše z týmu Devils i Senátora Martina Havláta.

O výhře Buffala rozhodl v šesté minutě prodloužení J.P. Dumont střelou z pravého kruhu pro vhazování. "Viděl jsem, že je obránce daleko ode mě, tak jsem si puk zpracoval rukavicí, praštil do něj a spadlo to tam," popsal vítěznou trefu Dumont. V brance Ottawy opět chyběl zraněný Dominik Hašek, chytal Ray Emery.

Buffalo, v jehož dresu prožil premiéru v play off český útočník Jiří Novotný, během utkání dvakrát vedlo. Za nejlepší tým Východní konference pokaždé vyrovnal Jason Spezza, podruhé pouhých 90 sekund před koncem třetí třetiny.

V nastaveném čase, stejně jako v prvním zápase série, byli ale znovu úspěšnější Sabres, kteří už dnes mohou ve čtvrtém utkání vybojovat postup do konferenčního finále. "Ještě se nevzdáváme. Musíme to urvat a vrátit sérii zpátky na náš led," řekl Spezza. "Prohrávat 0:3 je frustrující. Ale dokud existuje šance na obrat, budeme bojovat," dodal kapitán Daniel Alfredsson.

Podobně smýšlejí také hokejisté New Jersey, kteří prohrávají 0:3 na zápasy s Carolinou. "Někdy je potřeba vyříkat si spoustu věcí, někdy ale nemusíte říct nic, protože všichni vědí, o co jde a co je třeba udělat," vystihl současnou situaci Devils Eliáš. V třetím zápase dělal, co mohl. Šestkrát vypálil na branku, přihrál na úvodní gól, poté sám vyrovnal na 2:2, přesto nakonec odešel jako poražený.

O třetí výhru v sérii usilovali hráči San Jose, ale v nejdelším utkání své klubové historie i letošního play off prohráli v Edmontonu. Gólman Žraloků Vesa Toskala zlikvidoval 55 střel domácích, ale proti Shawnu Horcoffovi ve 103. minutě už zbraň nenašel.
Autor: Lidovky.cz