Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Měl jsem si udělat přilbu jako Hannibal Lecter, říká Bank

Sport

  8:00
PRAHA - Před třemi roky Ondřej Bank (31), české lyžařské eso, vynechal kvůli otevřené zlomenině nohy sezonu. Loni svedl těžký boj s neznámou chorobou, kterou si přivezl z Thajska, a opět škrtl sezonu. Před měsícem si zase v Chile na osmkrát zlomil čelist.

Sjezdaři Ondřej Bank (vlevo) a Kryštof Krýzl foto: ČTK

Zdá se tedy, že se krátce před úvodními závody Světového poháru v Söldenu držíte zažité tradice, dalo by se s jistou dávkou černého humoru říct...
Jasně, každého půl roku jsem zraněný, takže tradice zůstává zachovaná a všechno je v pohodě... (směje se)

Jak se vám léčí nepříjemné zranění, které vám způsobila tyčka od branky?
Celkem jo, doktoři ale říkali, že se do čelisti nesmím minimálně dva měsíce praštit. Čelist mi smontovali dohromady z několika malých kousků a příště už by ji asi dohromady nedali.

V Söldenu se představíte se speciální přilbou, s chráničem čelisti. Je vůbec povolená?
Že je v pohodě, musí potvrdit výrobce přilby. Tak jim napíšu, že jo, když ji vyrobila firma, jejímž jsem majitelem... Ostatní lyžaři se mi kvůli ní už občas smějí, že vypadám jako postižený. Měl jsem si tu přilbu nechat udělat tak jako Hannibal Lecter...

Pod přilbu budete muset nasoukat i své dredy. Proč je vlastně nosíte?
Chytám jimi energii z vesmíru. Ne, já si fakt nedělám legraci. Navštívil jsem před časem jednoho šamana a on mi to vysvětloval. Radil mi taky, abych se sprchoval o půlnoci za úplňku a vlasy si umýval kokosovým mlékem. Když mně loni bylo nejhůř, tak jsem s tím začal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!