Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Erbanová potvrdila roli jedné z favoritek ME. Na pětistovce získala bronz

Sport

  15:04
Kolomna - Rychlobruslařka Karolína Erbanová vybojovala na mistrovství Evropy v Kolomně bronzovou medaili v závodě na 500 metrů. Z vítězství se radovala Vanessa Herzogová z Rakouska, druhá skončila domácí Ruska Angelina Golikovová. Pětadvacetiletou českou reprezentantku dělilo od vítězství 49 setin sekundy.

Karolína Erbanová. foto: ČTK/AP

Erbanová patřila v premiérovém individuálním závodě ME k hlavním favoritkám, neboť v průběžném pořadí Světového poháru v této sezoně jí na pětistovce patří čtvrté místo. V poslední rozjížďce však nedokázala překonat třetí ženu SP Herzogovou ani Golikovovou, které se společně představily v osmé rozjížďce.

Herzogová zajela čas 37,69 a jen o setinu zaostala za svým nejlepším výkonem v kariéře na evropských oválech. A Erbanová, která se loni stala v Heerenveenu evropskou šampionkou ve sprinterském víceboji, na to nedokázala odpovědět.

Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová skončila dvanáctá. Týmová kolegyně Martiny Sáblíkové, která na ME nestartuje, se dnes představí ještě v závodě na 1500 metrů stejně jako Natálie Kerschbaummayr a Eliška Dřímalová.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!