Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ester Ledecká byla na úvod snowboardové sezony druhá na SP v Carezze

Sport

  14:01aktualizováno  14:38
CAREZZA - Ester Ledecká obsadila druhé místo na úvod snowboardové sezony Světového poháru v paralelním obřím slalomu v italské Carezze, kde loni vyhrála. Úřadující vítězku celkového hodnocení paralelních disciplín připravila o sedmou výhru v kariéře ve finálové jízdě o sedm setin sekundy Rakušanka Ina Meschiková.

Snowboardistka Ester Ledecká. foto: ČTK/AP

Skvěle naladěná Ledecká: Už vím, kdo je kdo. Teď se ještě naučit trochu lyžovat

Jednadvacetiletá „obojživelnice“ Ledecká zahájila sezonu před dvěma týdny Světovým pohárem ve sjezdovém lyžování v Lake Louise, kde ve všech třech závodech bodovala. Na snowboardu loňská mistryně světa v paralelním slalomu závodila poprvé od března a potvrdila dobrou formu už v kvalifikaci, v níž nestačila pouze na Rusku Aljonu Zavarzinovou.

V Carezze, kde před čtyřmi lety debutovala v SP, čekaly Ledeckou ve vyřazovacích jízdách postupně čtyři Rakušanky. Česká reprezentantka vyřadila Claudii Rieglerovou, Sabine Schöffmannovou a v semifinále olympijskou vítězku ve slalomu Julii Dujmovitsovou. Přemožitelku našla až ve finále, v němž těsně podlehla Meschikové, jež v šestadvaceti letech zaznamenala první vítězství v kariéře.

Krátce po Meschikové zvýraznil úspěch Rakušanů čtyřnásobný mistr světa Benjamin Karl, který se dočkal vítězství v SP po pětileté pauze.

Světový pohár snowboardistů pokračuje v sobotu v Cortině d’Ampezzo.

SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Karl (Rak.), 2. Sobolev (Rus.), 3. Jankov (Bulh.).

Ženy: 1. Meschiková (Rak.), 2. Ledecká, 3. Zavarzinová (Rus.).

Autor: