Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Expert Vůjtek: Jágrův útok všechny převyšuje. Hráči z NHL musí přidat

Sport

  6:00
Ze tří zápasů základní skupiny dokázali porazit jen Lotyše. Český výběr zatím svými výkony na olympijském turnaji příliš neoslňuje o po porážce 0:1 od Švýcarska bude muset v úterý zabojovat o samotnou účast ve čtvrtfinále. "Že nás porazili potřetí za sebou na velkém turnaji, to není náhoda," hodnotil pro Lidovky.cz sobotní nezdar hokejistů bronzový medailista z MS 1997 a syn kouče slovenského národního týmu Vladimír Vůjtek mladší.

Jaromír Jágr při zápase proti Švýcarsku foto: MAFRA - Michal Růžička

Vladimír Vůjtek mladší

Co bývalý reprezentační útočník Vladimír Vůjtek mladší řekl o...

...důvodech porážky

Švýcaři začali dobře, prvních deset minut nás přehrávali tím svým typickým pohybem a přímočarostí do brány. Potom jsme se zvedli, ale nedokázali jsme skórovat. Přitom to byl zápas, kdy jsme minimálně tři góly mohli dát. Soupeř byl k poražení, ale selhala nám koncovka.

...depresi ze Švýcarů

Že nás porazili potřetí za sebou na velkém turnaji, to není to náhoda. Sešla se jim mimořádná generace a jednoznačně se s nimi momentálně musí počítat do užší světové špičky. Už je nebudeme přehrávat 5:1, tyhle časy jsou pryč. Opět dokázali, že stříbro z poslední mistrovství světa nebyla náhoda.

...českých přesilovkách

Početní převahy jsme měli, ale nepadá to tam. Možná si hráči na sebe ještě stále zvykají, chybí sehrannost. Ale turnaj, kdy o něco jde, začíná až úterním osmifinále. Do té doby se ještě může hodně změnit, třeba i s českou přesilovkou.

...změnách v útocích

Nedá se to srovnávat třeba s mistrovstvím světa. Tam má trenér mužstvo na sehrání mnohem déle, má prostor s hráči pracovat. Na olympiádě je všechno strašně narychlo, i proto možná kouč Hadamczik neměl dost trpělivosti nechat hráče pohromadě. Ale ani se mu nedivím. Jediný útok, který zatím šlape, je Jágrův. Ten jednoznačně ostatní převyšuje. Ostatní by měli přidat, zejména pak hráči z NHL. Jmenovat nebudu, kdo kde hraje snad každý ví

...gólmanské otázce

To je jedna pozitivní věc. Pavelec chytá spolehlivě. Proti Švýcarsku pustil jeden gól, který ale nemohl chytit. Jinak chytá výborně a to je před play off skvělá zpráva.

Autor: