130 let

Novak Djokovič. | foto: ČTK/AP

Anketa

Experti: Djokovič dvouhry vyhraje, Davis Cup rozhodne debl

Davis Cup
  •   14:26
PRAHA - Tenisová sezona vrcholí. Od pátku do neděle je na programu finále Davis Cupu, ve kterém Češi nastoupí na "horké" půdě v Srbsku. Sever Lidovky.cz v anketě oslovil tři bývalé tenisty, aby okomentovali nadcházející bitvy o "salátovou" mísu.

On-line reportáž ZDE

Lidovky.cz Jaký průběh bude mít finále Davis Cupu 2013 mezi Srbskem a Českem?

Jiří Novák (nejlepší umístění v žebříčku 5.)

Jiří Novák

Pevně věřím v to, že 3:2 vyhrajeme. Když se podíváme na papírové předpoklady, tak velkým favoritem je jednoznačně Djokokovič a obě dvouhry by měl vyhrát. Tím nechci pohřbívat naše naděje, ale sám ze zkušeností vím, že je těžké hrát proti TOP tenistovi světa. Djokovič momentálně hraje výborně a vyhrát nad ním tři sety je nesmírně těžká šichta. Mnohem důležitější však je, že nehraje Tipsarevič. Přes jejich dvojku bychom měli získat dva body a rozhodnout by tak měla sobotní čtyřhra.

Bohdan Ulihrach (22.)

Bohdan Ulihrach

Výsledek tipuji 3:2, ale nevím, kdo vyhraje (smích). Myslím, že Djokovič vyhraje obě dvouhry. Konec sezony má skvělý a je v laufu. Pak rozhodne debl, Lajovič totiž pravděpodobně dvakrát prohraje. V pátek si to sice může oťukat, v neděli ale, pokud bude hrát, ho zlomí tíha okamžiku. S bouřlivou atmosférou by naopak neměli mít problém čeští kluci, počítají s ní a už ji zažili. A jsou natolik zkušení, že by to měli zvládnout.

Anketa

Kdo vyhraje finále Davis Cupu 2013?

Srbsko 179
Česko 793

Denisa Chládková (31.)

D. Chládková

Naši mají větší šanci, protože za Srbsko nenastoupí Tipsarevič, ale jednoduché to nebude. Je to však velká "pomoc" pro náš tým. Teoreticky by měl Djokovič dvakrát vyhrát, Lajovič dvakrát prohrát a klíčová by měla být čtyřhra. Prakticky se ovšem může někdo zranit a bude to úplně jinak. Může sehrát roli i prostředí, atmosféra... Je opravdu těžké odhadovat vývoj finále.

Autor: Tomáš Vrábel