Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci a překupníci zuří. Co teď s lístky na americké tenisové outsiderky?

Sport

  6:00
Víkendové finále Fed Cupu mezi tenistkami Česka a USA přináší dvě zprávy. Tou dobrou je, že pražská O2 arena bude v sobotu i neděli vyprodána. Tou špatnou je, že zdaleka ne všechna místa v hale budou obsazena.

České tenistky se radují z triumfu v roce 2015 proti Rusku v zaplněné O2 areně. foto:  Michal Šula, MAFRA

KOMENTÁŘ: Jak zabít další tenisovou soutěž, tentokráte Fed Cup

Místo Sereny Williamsové, její sestry Venus, světové šestky Sloane Stephensové a sedmnáctky Madison Keysové přijede do Prahy béčkový, možná až céčkový tým outsiderek, jejichž kurz na triumf je 5,7:1 (Češky mají kurz 1,14:1).

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová tak vybranou sestavou ve složení Danielle Collinsová (36. na žebříčku WTA), Sofia Keninová (52.), Alison Riskeová (63.) a Nicole Melicharová (15. v žebříčku čtyřhry) udělala čáru přes rozpočet některým divákům a především překupníkům, kteří lístky skupovali v naději, že v Česku bude hrát absolutní světová špička.

Petra Kvitová a český fedcupový tým se radují z triumfu.

Když oba týmy minulou středu ohlásily své sestavy, nezůstal v úžasu jen český kapitán Petr Pála, kdo nakonec do Prahy přijede. Vždyť obhájkyně titulu loni ve finále v Minsku hrály v sestavě s tehdejšími dvěma hráčkami elitní světové desítky Stephensovou a Coco Vandewegheovou.

Jenže když fanoušci zjistili, že z elitních amerických hráček nebude v Praze žádná, začali na sociální sítě posílat vzkazy, že své vstupenky prodají klidně i pod cenou. Například na facebookových stránkách českého fedcupového týmu se lístky pořízené za 1990 korun aktuálně nabízejí za 1500 korun.

A právě vstupenek z nejnižší cenové kategorie do čtvrtého patra O2 areny se fanoušci po oznámení americké sestavy chtějí zbavit nejvíce. K mání jsou však i lístky ze všech pěti kategorií, tedy i ty nejdražší za 6990 korun.

Petra Kvitová a Barbora Strýcová.
Kateřina Siniaková.

Otázkou tak nyní je, jestli se nyní najdou zájemci, ke kterým se vstupenky nedostaly a nebo ti, kteří čekali s nákupem až do ohlášení nominace obou týmů. 

Hrozí totiž, že aréna bude naplněná jen z poloviny a Češky tak ztratí tradiční zbraň zaplněné haly, která je přivedla v O2 areně k finálovým triumfům ve Fed Cupu v letech 2012, 2014 a 2015 proti Srbsku, Německu a Rusku.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!