Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fanoušek se po 11 letech probudil z kómatu. Šokovalo ho, že Federer stále vítězí

US Open

  12:54
SEVILLA - Když se španělský fanoušek tenisty Rogera Federera po jedenácti letech probral z kómatu, jako jedna z prvních věcí ho zajímalo, jak se jeho idolu daří. Užasl, když slyšel, že ve 34 letech dál vyhrává, má na kontě 17 grandslamových triumfů a je světovou dvojkou.

Roger Federer si v semifinále poradil se svým krajanem Stanem Wawrinkou foto: ČTK

V prosinci 2004 měl tehdy osmnáctiletý Jesus Aparicio v Seville vážnou autonehodu, po níž strávil téměř jedenáct let v bezvědomí. Probral se na konci letošního srpna a jedna z jeho prvních otázek mířila na osud švýcarského tenisty.

„Myslel jsem si, že už nehraje. Když jsem slyšel, že vyhrál sedmnáct grandslamů a že je ve 34 letech druhý na světě, měl jsem všechny za blázny. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ řekl Aparicio na webu časopisu Tennis World.

Roger Federer
Stan Wawrinka gratuluje Federerovi k postupu do finále

„Tenkrát jsem věděl, že je dobrý, ale netušil bych, že toho vyhraje tolik,“ dodal muž, který před nehodou „stihl“ čtyři Federerovy grandslamové triumfy a šetřil si peníze na cestu do Wimbledonu 2005.

Aparicio po propuštění z nemocnice doma sledoval i letošní finále US Open, v němž Federer podlehl Novaku Djokovičovi.

Ten zahájil profesionální kariéru v roce 2003, tudíž pro španělského fanouška byl zcela neznámým hráčem. „Ale je opravdu dobrý,“ ocenil vítězného srbského tenistu.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...