Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Fantastická Rybáriková, opěvuje slovenský tisk svoji hrdinku po vyřazení Plíškové

Sport

  11:11
BRATISLAVA - Fantastická, úžasný zápas, senzační vyřazení největší favoritky a potenciální světové jedničky. Tak opěvují slovenská média tenistku Magdalénu Rybárikovou, která ve čtvrtek přehrála ve Wimbledonu Karolínu Plíškovou. Deník SME zmínil i to, že Rybáriková předvedla výměnu turnaje.

Wimbledon 2017: Magdalena Rybáriková slaví postup do 3. kola před českou favoritku Angelique Kerberovou. foto: ČTK/AP

Plíšková patřila podle bookmakerů k hlavním favoritkám travnatého grandslamu. Už ve druhém kole ale prohrála ve třech setech s rodačkou z Piešťan. Portál Pluska.sk připomněl, že Rybáriková přitom loni podstoupila dvě operace, do února nemohla hrát a po dlouhé pauze ze z páté stovky žebříčku WTA dostala na 87. místo. Přesto získala skalp světové trojky, která může po Wimbledonu být dokonce jedničkou.

„Rybáriková předvedla pestrý technický tenis. Nízkými čopy i častou změnou rytmu zaskočila jednu z favoritek na celkový triumf a získala nejcennější skalp v tomto roce,“ popsala slovenská média hlavní důvody nečekaného výsledku.

Deník Šport zápas označil za úžasný a portál Pluska.sk ke své hrdince napsal: „Fantastická Rybáriková. Domů poslala největší favoritku.“ Zmiňují i bojovnost Slovenky ve třetím setu za stavu 5:2 a 15:15. Plíšková několikrát útočila, rozběhala soupeřku, ale ta se ubránila a dlouhou výměnu vyhrála.

„Britská banka HSBC, oficiální sponzor Wimbledonu, vyhlásil výměnu za nejkrásnější během čtvrtého hracího dne. Tenistky během ní trefily míček osmnáctkrát. Někteří z fanoušků Slovence aplaudovali vestoje a byl mezi nimi i Louis Van Gaal, nizozemský fotbalový tréner,“ napsal deník SME a zmínil slavného kouče, jenž vedl Barcelonu, Bayern Mnichov či naposledy Manchester United.

Autor: