Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Federer i Nadal jsou zklamáni, že se Agassi přiznal k braní drog

Sport

  13:16
MIAMI - Současné tenisové hvězdy Roger Federer a Rafael Nadal přijaly s nelibostí, že bývalý první hráč světa Andre Agassi měl během kariéry problém s drogami a kvůli tomu lhal. Naopak Andy Roddick se kvůli vrtochu svého idolu neznepokojuje.

Populární oděv Andrého Agassiho. foto: Reprofoto

Agassi ve své autobiografii, jež vyjde začátkem listopadu, přiznal, že bral drogu crystal meth, což je látka podobná pervitinu.

"Zní mi to strašně," reagoval Španěl Nadal v Madridu. "Proč to oznamuje teď, když nehraje? Poškozuje takhle náš sport a nemá to žádný smysl. Podvodníci mají být potrestáni a pokud Agassi podváděl, tak by měl být také potrestán," pronesl druhý hráč světa.

Světová jednička Federer, který porazil Agassiho ve finále US Open 2005, byl v šoku. "Jsem zklamaný a doufám, že v budoucnu podobných excesů moc nebude. Náš sport musí zůstat čistý," řekl Švýcar.

Devětatřicetiletého Agassiho, vítěze všech grandslamových turnajů, přesto nezatracuje jeho krajan Roddick. "Andre byl a vždycky bude mým idolem. Budu ho soudit podle toho, jak jsme spolu vycházeli a jak měnil svět k lepšímu," napsal Roddick na webu Twitter.

Americká tenistka Serena Williamsová na Agassiho odhalení reagovala po svém. "Ani nevím, co crystal meth je," uvedla v Dauhá a novináře upozornila, že i ona vydává biografii. Její starší sestra a sedmá hráčka světa Venus k tomu doplnila: "Jeho (Agassiho) kniha se bude dobře prodávat, protože to zní velmi zajímavě, přinejmenším."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!