130 let
Populární oděv Andrého Agassiho.

Populární oděv Andrého Agassiho. | foto: Reprofoto

Federer i Nadal jsou zklamáni, že se Agassi přiznal k braní drog

Sport
  •   13:16
MIAMI - Současné tenisové hvězdy Roger Federer a Rafael Nadal přijaly s nelibostí, že bývalý první hráč světa Andre Agassi měl během kariéry problém s drogami a kvůli tomu lhal. Naopak Andy Roddick se kvůli vrtochu svého idolu neznepokojuje.

Agassi ve své autobiografii, jež vyjde začátkem listopadu, přiznal, že bral drogu crystal meth, což je látka podobná pervitinu.

"Zní mi to strašně," reagoval Španěl Nadal v Madridu. "Proč to oznamuje teď, když nehraje? Poškozuje takhle náš sport a nemá to žádný smysl. Podvodníci mají být potrestáni a pokud Agassi podváděl, tak by měl být také potrestán," pronesl druhý hráč světa.

Světová jednička Federer, který porazil Agassiho ve finále US Open 2005, byl v šoku. "Jsem zklamaný a doufám, že v budoucnu podobných excesů moc nebude. Náš sport musí zůstat čistý," řekl Švýcar.

Devětatřicetiletého Agassiho, vítěze všech grandslamových turnajů, přesto nezatracuje jeho krajan Roddick. "Andre byl a vždycky bude mým idolem. Budu ho soudit podle toho, jak jsme spolu vycházeli a jak měnil svět k lepšímu," napsal Roddick na webu Twitter.

Americká tenistka Serena Williamsová na Agassiho odhalení reagovala po svém. "Ani nevím, co crystal meth je," uvedla v Dauhá a novináře upozornila, že i ona vydává biografii. Její starší sestra a sedmá hráčka světa Venus k tomu doplnila: "Jeho (Agassiho) kniha se bude dobře prodávat, protože to zní velmi zajímavě, přinejmenším."

Autor: ČTK