Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Federer nestačil na Nalbandiana

Sport

  19:33
MADRID - Vítězstvím nad světovou jedničkou Rogerem Federerem završil svoje veleúspěšné tažení turnajem v Madridu argentiský tenista David Nalbandian. Před Švýcarem vyřadil i světovou dvojku Rafaela Nadala a poradil si i s třetím hráčem žebřícku Novakem Djokovičem.

Argentinský tenista David Nalbandian. foto: AFP

S Nadalem si Nalbaldian poradil ve čtvrtfinále, se srbským talentem v semifinále. Právě Djokovič byl prvním hráčem po třinácti letech, který v srpnu v Montrealu v tažení za titulem zdolal tři nejlepší hráče světa. Předtím se podobný kousek povedl pouze Borisi Beckerovi, jenž v roce 1994 porazil ve Stockholmu Peta Samprase, Gorana Ivaniševiče a Michaela Sticha.

Vítězství bylo pro pětadvacetiletého Argentince o to cennější, že letos neměl vůbec dobrou sezonu. Zúčastnil se patnácti turnajů a jeho nejlepším výsledkem byl postup do čtvrtfinále v Barceloně.


Federer prohrál na tvrdém povrchu v hale po dvou letech, když o poslední prohru šestadvacetiletého Švýcara se tehdy shodou okolností postaral právě Nalbandian. Argentinec, jenž ve druhém kole vyřadil Tomáše Berdycha, inkasoval za titul šek na 340 tisíc eur.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!