Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Federer po vyřazení: Nevěřil bych, že s ním mohu při vedení 2:1 na sety prohrát

Sport

  21:36
Londýn - Švýcarský tenista Rorger Federer přiznal, že ani za stavu 2:1 na sety ho ani na chvíli nenapadlo, že by mohl s Kevinem Andersonem prohrát. Nakonec však jihoafrickému soupeři ve čtvrtfinále Wimbledonu podlehl 6:2, 7:6, 5:7, 4:6, 11:13 a přišel o šanci obhájit titul.

Roger Federer vysvětluje, proč vypadl už ve čtvrtfinále Wimbledonu 2018. foto: ČTK/AP

Federer přitom mohl zápas ukončit ve třech setech, ale za stavu 5:4 neproměnil při soupeřově podání mečbol. „Nebyl to prostě můj den. Měl šanci vyhrát, ale nevyužil jsem ji, takže jsem si nezasloužil postoupit,“ citovala agentura AFP šestatřicetiletého Federera.

Osminásobný wimbledonský vítěz se od ztráty třetí sady nedokázal vyrovnat s přesnou Andersonovou hrou a především se soupeřovým servisem. „Ale i tak mě za stavu 2:1 ani na chvíli nenapadlo, že bych mohl prohrát. Všechno bylo do té doby v pohodě,“ prohlásil.

Švýcar Roger Federer vysvětluje vyřazení ve čtvrtfinále Wimbledonu.
Unavený Roger Federer v dlouhém pětisetovém utkání s Kevinem Andersonem

„Kevin hrál dobře od základní čáry a já se naopak trápil. Nedokázal jsem diktovat tempo hry a čím déle se hrálo, tím méně jsem ho dokázal překvapit,“ uvedl. „Za celý zápas jsem ani jednou neměl pocit, že bych se rozjel na sto procent. Proto se teď cítím hrozně,“ dodal.

„Ale takhle prostě někdy zápasy proti hráčům s tvrdým podáním vypadají. Nikdy nemáte nic jisté, zejména když nevyužijete brejkboly,“ přidal Federer s tím, že za rok by chtěl v All England Clubu znovu zaútočit na titul. „Jsem zklamaný, ale za poslední roky jsem tady odvedl dobrou práci. A za rok tady chci být zase,“ uvedl.

Kvůli nečekanému vyřazení Federer možná také změní bezprostřední plány. „Někdy je po takové prohře nejlepší co nejdříve hrát další turnaj. Ale původní plán byl dát si před turnaji v Americe pauzu a zajet domů do Švýcarska, protože je důležité být s rodinou a kamarády,“ prohlásil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!