Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Federer: Proč jsem měl letos tak málo dopingových kontrol?

Sport

  10:22
LONDÝN - Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer je přesvědčen, že v tenise by se měl zpřísnit boj s dopingem. Připojil se tak k Andymu Murraymu, který se během nedávného turnaje v Paříži pozastavil nad nízkým počtem mimosoutěžních kontrol.

Roger Federer foto: ČTK

"Mám pocit, že letos jsem prodělal méně kontrol než před šesti, sedmi, osmi lety," citovala jednatřicetiletého Švýcara agentura Reuters. "Neznám přesné důvody, proč je méně testů, ale souhlasím s Andym. Během roku bychom měli také dělat více kontrol krve," dodal Federer.

Podle loňských statistik Mezinárodní tenisové federace prodělali hráči 21 mimosoutěžních testů krve, zatímco Mezinárodní cyklistická unie ve stejném období provedla 3314 mimosoutěžních kontrol. "Je důležité provádět hodně kontrol, protože to pomůže sportu zůstat čistým. Máme (tenis) v tomhle směru dobrou pověst, ale musíme pro její udržení něco dělat," uvedl Federer.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...