130 let

Roger Federer se raduje z důležité výhry nad Johnem Isnerem. | foto: Reuters

Federer, Nadal a spol. to znovu dokázali. Po parádním obratu vyhráli i potřetí Laver Cup

Sport
  •   14:10aktualizováno  20:36
Ženeva - I potřetí vyhrál tenisový Laver Cup Team Europe kolem Rogera Federera a Rafaela Nadala. I když po dvou nedělních prohrách Evropané ztráceli na Team World za stavu 7:11 pět bodů, nakonec vyhráli 13:11.

Federer s Nadalem udrželi v Laver Cupu dvoubodový náskok Evropy

V třídenní soutěži v Ženevě přidal poslední rozhodující vítězství na konto evropských hráčů přidal stejně jako loni Němec Alexander Zverev.

Soutěž pojmenovaná po australské tenisové legendě Rodu Laverovi měla dnes dramatické vyvrcholení. Za stavu 10:11 získal závěrečné tři body Zverev díky vítězství nad Kanaďanem Milosem Raonicem až v super-tiebreaku 10:4.

Předtím nezklamal domácí fanoušky Švýcar Roger Federer, když za stavu 7:11 zdolal Johna Isnera z USA a odvrátil možný triumf světového výběru, který opět vedl John McEnroe.

John Isner (vpravo) a Jack Sock vyhráli klíčovou nedělní čtyřhru Laver Cupu...
Roger Federer je v Laver Cupu ve dvouhře i třetí rok po sobě neporazitelný.

„Byly to neuvěřitelné tři dny. Díky za důvěru, díky Rogere i Rafo, bez vás bych to nedokázal,“ řekl dojatý Zverev, jenž loni o poháru pro Evropu rozhodl poté, co zdolal Jihoafričana Kevina Andersona.

Dnes se Evropané přitom museli obejít bez světové dvojky Rafaela Nadala, protože po náročném sobotním programu dostal zánět do ruky. Původně měl hrát dnešní úvodní debl s Federerem a pak opět i singl.

Nakonec i bez Nadala šestičlenný tým pod vedením Björna Borga prestižní duel vyhrál stejně jako předloni v Praze a loni v Chicagu. 

V pražské O2 areně byl součástí vítězného týmu Tomáš Berdych. Příští rok by měli tenisté o Laver Cup bojovat opět ve Spojených státech.

Autoři: lar, ČTK