Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Federer se chce před French Open šetřit

Sport

  20:17
BASILEJ - Švýcarský tenista Roger Federer v příští sezoně odehraje před Roland Garros jen dva turnaje na antuce, což je o dva méně než letos. V přípravě na jediný grandslamový turnaj, který ještě nevyhrál, absolvuje pouze podniky nově zavedené kategorie 1000 v Římě a Madridu. Vyplývá to z programu na příští rok, který zveřejnil na svých internetových stránkách.

Roger Federer v akci. foto: ČTK

V této sezoně Federer na antuce vyhrál turnaj v portugalském Estorilu a pak se zúčastnil podniků v Monte Carlu, Římě a Hamburku. Ve finále pařížského grandslamu následně utrpěl debakl od Španěla Rafaela Nadala.

Letošní Federerovu sezonu v úvodu poznamenala mononukleóza a na konci zranění zad. Po více než čtyřech letech v srpnu přišel o post světové jedničky, kterou se stal Nadal, a chuť si spravil jen triumfem na US Open.

Získal tak třináctý grandslamový titul v kariéře a jediná trofej ho dělí od rekordu Američana Peta Samprase. Zatímco letos kvůli zdravotním problémům naskočil do sezony rovnou na Australian Open, tentokrát se chce na úvodní grandslam sezony připravovat na turnajích v Abú Zabí, katarském Dauhá a v Melbourne.

Autor: