Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Fenin zahájil německou ligu hattrickem

Sport

  17:40
BERLÍN - Český fotbalový reprezentant Martin Fenin zahájil famózně své angažmá v německé lize, při své premiéře vstřelil tři branky. V úvodním kole jarní části bývalý teplický útočník zařídil Eintrachtu Frankfurt vítězství 3:0 na hřišti Herthy Berlín, jejíž branku hájil Jaroslav Drobný.

Reprezentační útočník Martin Fenin (na archivním snímku z 24. listopadu 2007) se definitivně dohodl na přestupu z Teplic do německého Frankfurtu. foto: ČTK

Gólovou premiéru v německé lize prožil také další český útočník Michal Papadopulos. V dresu Chotěbuzi se trefil do sítě Leverkusenu, odkud odešel v lednu na hostování, ale prohru 2:3 neodvrátil.

Fenin začal měnit svůj bundesligový debut ve vlastní one-man show už po deseti minutách. Na značce pokutového kopu si naskočil na centr z levé strany a Drobný musel vytáhnout parádní zákrok, aby míč vytáhl od pravé tyče. Po následném rohu se před Drobným opět zjevil osamocený Fenin, ale ze tří metrů míč pod brankářovým tělem do sítě nepropasíroval. Dvacetiletý teplický odchovanec ale v útočné aktivitě nepolevoval a v 39. minutě se dočkal.

Další centr z levé strany ještě přizvedl Amanatidis a za sebou našel volného Fenina, který s přehledem zavěsil. Spolupráce s řeckým kapitánem Frankfurtu stála i u zrodu druhé Feninovy branky. V 60. minutě Amanatidis našel dlouhým pasem rozběhnutého Fenina, který po levé straně přesprintoval obránce Chaheda a sám před Drobným poslal míč podruhé k tyči.

Teprve poté se Fenin začal trochu vytrácet, přesto mu byl souzen i třetí gólový zápis. V nastaveném čase utekl po straně střídající Mahdavíkijá a přes Amanatidise dokázal dostat míč až k Feninovi, který vnitřním nártem zavěsil potřetí.

Feninovi, který nastoupil netypicky na pravém kraji pětičlenné zálohy a spolu s Weissenbergerem podporoval jediný klasický hrot Amanatidise, napočítali statistici německé bundesligy hned osm střel na branku a 50 kontaktů s míčem.

 

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!