Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ferrer smetl jedničku Djokoviče. Teď ho čeká Berdych

Sport

  22:48
LONDÝN - Španělský tenista David Ferrer porazil na Turnaji mistrů světovou jedničku Novaka Djokoviče 6:3, 6:1. V Londýně si připsal na konto druhé vítězství bez ztráty setu a je prvním postupujícím ze skupině A do semifinále.

David Ferrer foto: Reuters

Druhým semifinalistou z "áčka" bude buď Tomáš Berdych, nebo Djokovič, o čemž se rozhodne v pátek. Český tenista postoupí, když zdolá Ferrera ve dvou setech. Pokud porazí Španěla, který hraje v Londýně výborně, 2:1 na sety, pak musí doufat, že Djokovičovi vezme krajan Janko Tipsarevič, náhradník za zraněného Brita Andyho Murrayho, set, nebo dokonce zvítězí. Prohra Berdycha z turnaje vyřadí.

ČTĚTE TAKÉ

Ferrer zdolal v pondělí Murrayho a šanci nedal ani unavenému Djokovičovi, letošnímu trojnásobnému grandslamovému vítězi. Srb si na konto při sedmdesáti vítězných zápasech připsal teprve pátou prohru v sezoně.

Novak Djokovič
Zklamaný Novak Djokovič

Novak Djokovič je od 4. července světovou jedničkou

Djokovič v prvním setu ještě vedl 3:2, ale pak ztratil sedm her za sebou. Udělal 33 nevynucených chyb a jistě hrající Ferrer bezpečně kontroloval vývoj. "Nole byl asi trochu unavený, ale já hrál výborně a nedělal tolik chyb," řekl Španěl, který je žebříčku pátý.

Berdych v prvním dnešním utkání skupiny A vydřel výhru nad Tipsarevičem poté, co v rozhodujícím tie-breaku třetí sady odvrátil mečbol.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!