Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Prodej lístků na Davis Cup začal po půlnoci, v poledne bylo vyprodáno

Davis Cup

  9:55aktualizováno  14:47
PRAHA - Finále Davisova poháru mezi českými tenisty a obhájci trofeje ze Španělska uvidí vyprodaná O2 arena. Téměř 14 tisíc lístků na zápas, který se v Praze uskuteční 16. a 18. listopadu, se prodalo za jedenáct a čtvrt hodiny.

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek foto: Reuters

"Je vyprodáno," řekl Karel Tejkal, mluvčí organizátora akce České sportovní. Prodej vstupenek začal v 1:15 na terminálech Sazky a ve 12:29 dostal Tejkal informaci, že už lístky nejsou. Internetová distribuce, která měla začít v 16:00, se tak neuskuteční.

Do prodeje šlo podle Tejkala 70 procent lístků z celkové kapacity haly, která je 13.800 míst. Zbývajících třicet procent se rozdělí mezi mezinárodní federaci ITF, fanoušky Španělska, kterých by mělo přijet přes tisíc, oba týmy, partnery a sponzory. Do 1. patra proto byla k prodeji uvolněna třetina ze 4000 lístků.

Balíčky vstupenek byly ve čtyřech kategoriích, na jednotlivé dny se neprodávaly. V prvním patře stály 7992 korun, ve čtvrtém vyšly na 1992, 2991 a 3990 korun.

"Očekávali jsme, že bude velký zájem, ale vždy překvapí, jak rychle je vyprodáno. Je to skvělá zpráva pro tenisty," řekl šéf České sportovní Miroslav Černošek a dodal: "Zájem potvrdil, že cenová hladina lístků byla nastavena adekvátně." Na noční zahájení prodeje čekala u terminálu na čerpací stanici v Praze Řepích zhruba desítka lidí. Všechny nejlevnější vstupenky za necelé dva tisíce korun byly zarezervovány během deseti minut a řada zájemců se musela spokojit s dražšími lístky. U jiného terminálu na nedaleké benzinové pumpě fronta nebyla. Jediný mladík, co zde stál, ale koupil dohromady deset vstupenek za asi 25 tisíc korun.

Chybí nejlepší sektor, stěžovali si fanoušci

V případě trpělivosti bylo možné koupit i nejlevnější lístky znovu zhruba 20 minut po zahájení prodeje. Šlo však o ojedinělé vstupenky, které se objevily opět v prodeji, když jiný zájemce nestihl během patnáctiminutové rezervace lístek zakoupit.

Fanoušci si poté v diskusi na profilu českého daviscupového týmu na sociální síti Facebook stěžovali, že hned po zahájení prodeje chyběly lístky do spodního patra. "Na benzinku jsem běžel, byl jsem tam přesně v 1:15, ale už v tu chvíli byly lístky do jedenácté řady. Lístky za 8k (7992 korun) už nebyly vůbec. Výsledkem je, že mám po pětačtyřicetiminutovém čekání ve frontě tři lístky za dvojku a každý na jiný místo," napsal uživatel s přezdívkou Vamos Homolka. "Stejná zkušenost, v 1:15 k dispozici pouze 4. sektor," dodala Eliška Smržová.

Podle další diskutérky Jitky Šlajchrtové se zase v 5:00 ráno obsluze na nejmenovaném terminálu nepodařilo připojit. "Je to výsměch pro všechny fanoušky dávat rezervaci přes internet od 16 hodin," napsala. "Ve 4:33 cenová kategorie 2000 korun vyprodaná," hlásil Václav Dušek, který nakupoval u prvního otevřeného tabáku v Plzni.

Pražská O2 arena bude během 14 dnů hostit dvě finále tenisových soutěží družstev. Od 3. do 4. listopadu budou bojovat o obhajobu titulu ve Fed Cupu české hráčky proti Srbsku. I na jejich zápas byly vstupenky rozebrány během dne.

Autoři: ,