Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Force India spolupracuje s McLarenem

Sport

  21:55
LONDÝN - Vedení týmu formule jedna Force India podle očekávání stvrdilo podpisem smlouvy spolupráci se stájí McLaren-Mercedes. Od příští sezony by tak měli mít piloti Force India ve svých monopostech stejný motor a převodovku jako letošní mistr světa Lewis Hamilton.

McLaren Mercedes pokutu ustojí. foto: ČTK

Force India podepsala pětiletou partnerskou smlouvu s McLarenem tři dny poté, co majitel týmu Vidžaj Mallya vypověděl kontrakt Ferrari, který "zdědil" po předchůdci Force India stáji Spyker. Zároveň indický miliardář propustil dva členy vedení a sám se jmenoval do role šéfa týmu.

Piloti Giancarlo Fisichella a Adrian Sutil sice letos nezískali v mistrovství světa ani bod, s podporou McLarenu však Mallya doufá pro rok 2010 v atakování nejvyšších příček. "Myslím, že můžeme aspirovat na vyhrávání závodů možná v roce 2010. Příští sezonu budu šťastný, pokud budeme pravidelně na bodech. Už to bude velký krok kupředu," uvedl.

Mallya i šéf McLarenu Martin Whitmarsh nicméně na dnešní tiskové konferenci zdůraznili, že Force India zůstane nezávislým týmem. "Nejedná se z naší strany o žádné převzetí. Těším se na den, až uvidím Force India na stupních vítězů. Samozřejmě ale doufám, že první dvě příčky budou patřit McLarenu," dodal Whitmarsh.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...