130 let

Tommy Zbikowski. | foto: Šimon , Lidové noviny

Fotbalista nebo boxer? Zbikowski zvládá obojí

Sport
  •   17:05
NEW YORK - Zatímco řada hráčů amerického fotbalu žije kvůli současné výluce v zámořské lize NFL v nejistotě, Tommy Zbikowski z týmu Baltimore Ravens ji uvítal jako možnost oprášit svou někdejší boxerskou kariéru. Šestadvacetiletý hráč se vrátil do ringu po pěti letech a hladce zvítězil. V sobotu ho čeká v Atlantic City další profesionální zápas v těžké váze s Calebem Grummetem na čtyři kola.

"Je to moje vášeň," řekl Zbikowski, jenž stihl před vstupem do NFL v amatérském ringu absolvovat 90 zápasů, z nichž 75 vyhrál. "Vnitřně se cítím více jako boxer než jako fotbalista. Když se schylovalo k výluce, věděl jsem, že to pro mě bude šance vrátit se do ringu, oklepat ze sebe rez a zjistit, jak na tom jsem," dodal hráč s německými a polskými kořeny, který hraje v NFL od roku 2008.

Tommy Zbikowski.

Kdyby si mohl vybrat, raději by prý získal titul boxerského mistra světa než cenu pro nejužitečnějšího hráče Super Bowlu. "To bych ze sebe mistrovský pás vůbec nesundal," uvedl se smíchem. Očekává ale, že se podaří během soutěžní pauzy situaci vyřešit a nová sezona NFL začne podle plánu.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK