Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fotbalista Nedvěd bude komentovat hokej

Sport

  17:25
TURÍN - Hvězda Juventusu Turín Pavel Nedvěd bude pro italské fanoušky komentovat výkony českých hokejistů na olympiádě. Nedvěd to na sebe prozradil na webové stránce fotbalového svazu.

Nedvěd pomohl duchu týmu, tahouny zápasu s Nory byli ale Tomáš Rosický a Milan Baroš. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Nedvěd se ke kometování dostal náhodou. Asi před rokem ho oslovili zástupci televize RAI. "Přišli za mnou, jestli bych to nechtěl zkusit. Souhlasil jsem, i když toho o hokeji moc nevím," uvedl Nedvěd, který sleduje NHL a speciálně výkony Čechů. Nějaké znalosti proto přece jen má. "Snad tak na mikrofon něco televizním divákům přece jen řeknu," věří fotbalista.

Třiatřicetiletý Nedvěd se už začal na svou novou úlohu připravovat. "Dokonce jsem nedávno poskytl jednomu italskému deníku rozhovor, ve kterém se mne ptali hlavně na hokejové věci," řekl fotlbalista. Z jeho pohledu nejprestižnější souboj Česká republika - Itálie ale osobně neuvidí. "Když budou hrát naši kluci s Italy, tak budu zrovna hrát s Juventusem zápas mimo Turín," zalitoval.

Juventus během olympiády nebude ani jednou hrát na domácím hřišti. Nedvěd ale doufá, že výkony některých českých sportovců uvidí naživo. "Doufám, že to nějak skloubím dohromady. Na něco se určitě vydám, protože mne láká kromě konkrétních sportů také olympijská atmosféra. Chtěl bych vidět Neumannovou, skoky na lyžích a samozřejmě naše hokejisty," řekl. Společně s manželkou prý zřejmě navštíví i krasobruslařskou soutěž. "Žena mě tlačí, abychom na něj šli," dodal.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč