Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté Ajaxu si Ligu mistrů nezahrají

Sport

  22:43aktualizováno  24. srpna 7:04
Praha - Fotbalisté Ajaxu Amsterodam si Ligu mistrů nezahrají. Čtyřnásobný vítěz soutěže prohrál v dnešní odvetě 3. předkola doma s FC Kodaň 0:2 a nic mu nebyla platná ani dva týdny stará výhra z Dánska 2:1. Zraněný obránce Zdeněk Grygera u neúspěchu svého týmu nebyl.

Zdeněk Grygera foto: Lidové noviny

Ajax, který loni předstihl v základní skupině Spartu, se před sezonou posílil třeba o Jaapa Stama a mužstvo převzal Rijkaardův bývalý asistent z Barcelony Ten Cate. Jeho svěřenci dnes prohospodařili svůj náskok po hodině hry. To se trefil záložník Silberbauer a tragédii Ajaxu dovršil 13 minut před koncem Grygerův konkurent na místo stopera Vermaelen, jenž si dal vlastní gól.

Na rozdíl od minulé sezony nebude hrát Ligu mistrů slovenský zástupce. Ružomberok nenavázal na senzační tažení Artmedie Bratislava a s CSKA Moskva prohrál jednoznačně s celkovým skóre 0:5. Moskva tak bude mít stejně jako Milán a Londýn ve hře dva týmy.

Rozhodčí dnes v Ružomberoku musel po vedoucím gólu CSKA zápas na čtvrt hodiny přerušit a odvolat týmy do kabin, protože ruští fanoušci zaházeli hřiště světlicemi a dýmovnicemi. Góly CSKA vstřelili brazilští reprezentanti Carvalho a Vágner Love. Kouč František Komňacký neuspěl ve hře o Ligu mistrů podruhé v kariéře, poprvé to bylo před dvěma lety s Baníkem. Na prestižní soutěž se může těšit alespoň bývalý brankář Baníku Jan Laštůvka, který dnes znovu seděl mezi náhradníky, a sledoval své úspěšné spoluhráče ze Šachtaru Doněck včetně Tomáše Hübschmana. Šachtar porazil Legii Varšava i podruhé, tentokrát 3:2 na jejím hřišti.
Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...