130 let

Stanislav Vlček a Pavel Fořt.

Fotbalistům Slavie hrozí trest za hanlivý pokřik

Sport
  •   20:00
PRAHA - Oslavné pokřiky se mohou vymstít hráčům pražské Slavie. Videozáznam ukázal, že Fořt, Vlček a Dosoudil křičeli po zápase v Mladé Boleslavi spolu s fanoušky Smrt Spartě.
Disciplinární komise svazu dnes začala případ šetřit.

Fotbalisté sice tvrdí, že si ničeho takového nejsou vědomi, jejich jednání ale bylo zachyceno na videu, které se objevilo na webových stránkách slávistických fanoušků. Záznam si vyžádá i disciplinárka ČMFS, a to od redakce Mladé fronty DNES, která dnes o chování slávistů informovala.

Členové komise rovněž požádali o stanovisko klub. "Vyzveme Slavii i ke sdělení případných jmen hráčů, kteří se měli skandování dopustit," uvedla v prohlášení disciplinární komise.
Hráče obvinění překvapilo. "Hlavně jsem z toho hrozně v šoku," reagoval v rozhovoru Vlček, který je znám svým slušným vystupováním na hřišti i mimo něj.

"Já měl problémy sám se sebou. Devět zápasů jsem nedal gól a teď, když se to otočilo, tak tohle. Po zápase přišla pochopitelně euforie, tleskali jsme a zdravili se s fanoušky. Já ty chorály vůbec neznám, takže si ani nepamatuji, že bych něco takového vykřikoval," dodal Vlček.

Ředitel Slavie Petr Doležal označil počínání hráčů za nešťastný způsob projevu radosti. "Měli jsme s hráči pohovor, ale oni sami si neuvědomují, že by vykřikovali nějaká negativní hesla," řekl Doležal. Případný trest či závěry zatím vedení klubu neplánuje. "Počkáme, jak se k tomu postaví disciplinární komise," dodal slávistický šéf.

Hanlivé výroky mohou být hodnoceny jako nesportovní chování a hrozí za ně finanční pokuta i zákaz činnosti.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK