Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Fotbalové slovní perličky roku 2008

Sport

  13:30
PRAHA - Je zde čas Vánoc. A to je ideální chvíle na trochu odlehčeného čtení. Jak jsme již avizovali, dnes pro vás máme dva články, které mapují fotbal z trochu jiného pohledu. Na následujících řádcích si můžete přečíst, co zaznělo napříč fotbalovým světem v tomto roce.

Vlastimil Košťál x Petr Čech foto: Lidovky.cz

"Myslím si, že jsem odehrál první balon a on mi naběhl do nohy." Jiří Kladrubský komentuje svůj kung-fu kop, kterým málem ukopl hlavu teplickému útočníkovi Tomáši Junovi. Způsobil mu tak výpadek paměti.

"Pan Křetínský mi řekl, že nebudu mít v mužstvu takovou pozici, abych měl dostatek času na hřišti k tomu, abych si udobřil fanoušky. Já se ale s nikým udobřovat nechci." Pavel Horváth, bývalá ikona fotbalistů Sparty informuje média, proč odchází z týmu.


"Na Barcelonu si jedeme jen zahrát fotbal. Na Camp Nou nemůžeme vyhrát." Poslední výrok trenéra Bernda Schustera v roli kouče Realu Madrid. 24 hodin poté již byl bez zaměstnání.


"Real Madrid je týmem, který může vyhrát na kterémkoliv stadionu na světě." Juande Ramos poté, co byl jmenován koučem Realu Madrid. Výsledek? Real na Barceloně padl po bázlivém výkonu 0:2.


"Za tuto velmi nepříjemnou mystifikaci se panu Houllierovi hluboce omlouvám." Pavel Mokrý, předseda ČMFS vysvětluje svůj trapas pár hodin poté, co vytroubil hrdě do světa, že o post kouče české reprezentace se uchází slavný Francouz Gérard Houllier.


"Otok kostní dřeně? Tento pojem v lékařské terminologie neznám." Profesionalitu kolem léčení Tomáše Rosického dokázali také čeští reprezentační lékaři.


"Myslím, že bych měl v anketě Zlatý míč obsadit první, druhé i třetí místo." sebevědomé prohlášení Cristiana Ronalda v Brazílii před přátelským utkáním proti domácímu týmu. Ten Portugalci vedení hvězdným Ronaldem prohráli potupně 2:6. Ronaldo nakonec ocenění o dva týdny později získal.


"Pokud Cristiano Ronaldo nezíská Zlatý míč, skončím okamžitě ve všech fotbalových funkcích." Sir Alex Ferguson dva dny před vyhlášením ankety, tedy v době, kdy je již rozhodnuto, oznámil na čem je závislé jeho další fotbalové působení. Co by asi dělali vyhlašovatelé ankety, kdyby věděli, že Ronaldo nevyhrál?


"Realu bych neprodal ani virus." Opět sir Alex Ferguson. Podle jeho slov se prostě Cristiano Ronaldo z Manchesteru ani nehne.


"Na mém zevnějšku mi opravdu záleží. Nechal jsem si třeba upravit i zuby." Cristiano Ronaldo svou intelektuálností a povrchností stěží někoho překvapí.


"Vím, že byste nyní chtěli vidět padat hlavy a stříkat krev, ale dejte nám čas, vše je ještě příliš čerstvé." Jozef Chovanec bere zpět svá slova o změnách v kádru Sparty po posledním ligovém kole a žádá o další čas na zanalyzování.


"Moje chyba, že jsme vypadli to nebyla. Já nestál v brance a nepustil ten centr." Vlastimil Košťál ukazuje svůj vytříbený charakter.


"Takové lidi nemám rád. Když se daří bijí se do prsou, když ne, hledají viníka všude kolem sebe." Petr Čech se důrazně ohradil proti komentáři manažera reprezentace Vlastimila Košťála.

Autoři:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...