Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový útočník Rezek se vrací do Sparty

Sport

  14:59
PRAHA - Útočník Viktorie Plzeň Jan Rezek se vrací k ročnímu hostování do Sparty. Fotbalista loni působil v ruském klubu Krasnodar a poté odešel do Plzně.

Rezek. foto: ČTK

Fotbalový útočník Jan Rezek bude po roční pauze znovu oblékat dres Sparty Praha. Dravý fotbalista, který strávil loňský rok v druholigovém ruském Krasnodaru, přichází do Sparty hostovat z Viktorie Plzeň. Pražský klub získal navíc opci, na jejímž základě může Rezek do Sparty později přestoupit.

Sparta to oznámila na svých webových stránkách. Rezek ze Sparty odcházel za nynějším sparťanským prezidentem Jozefem Chovancem do Krasnodaru trochu jako nechtěný hráč. Trenér Jaroslav Hřebík někdejšího teplického útočníka přeřadil do rezervy a ten se rychle vydal na své první zahraniční angažmá, které ukončil v červnu letošního roku, kdy si ho vytáhla zpět do vlasti Plzeň.

Zde však stačil sehrát pouze šest utkání, než si ho trenér Michal Bílek vzal s sebou na nové angažmá do Sparty. Zde Rezek rozšíří již tak početnou soupisku útočníků, kteří na Letné působí. Sparta má k dispozici také Libora Doška, Tomáše Juna, Maura  Lustrinelliho, Miroslava Matušoviče, Miroslava Slepičku a Dava Knighta Simpsona. Za Spartu však Rezek může nastupovat pouze v domácích soutěžích, uzávěrka pro soupisku Poháru UEFA již vypršela.

"Je to ideální hráč pro presink a důraznou hru, hodně nepříjemný pro obrany soupeře. Poznal jsem ho v Plzni, od svého posledního působení ve Spartě vyspěl, celkově na sobě hodně pracoval, zlepšil se a jsem přesvědčen, že nám pomůže," prohlásil k jeho příchodu Bílek.

Šestadvacetiletý fotbalista nasbíral v první lize 59 startů, v nichž nastřílel šest gólů. Z nich jednu třetinu v nedělním duelu proti Olomouci, v němž proměnil dvě penalty.

"Je to pro mě obrovská výzva, vracím se na místo činu. To, že o mě projevil zájem sám trenér Bílek, je ten pravý impulz pro můj příchod. Vím však, do čeho jdu, mé minulé působení ve Spartě pro mě může být výhodou," řekl Rezek po podpisu smlouvy na Letné pro klubový web.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!