Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

FOTO: Budou bez medaile. ‚Výkonnostní nůžky jsou velké,‘ řekl kouč českých sledge hokejistů

Sport

  16:49
Pchjongčchang - Čeští sledge hokejisté podlehli ve svém druhém utkání na paralympijských hrách 0:10 favorizovaným Spojeným státům americkým a o premiérovou medaili si v Pchjongčchangu nezahrají. Svěřenci trenéra Jiřího Břízy zakončí základní skupinu B už bez šance na postup do semifinále úterním utkáním proti Japonsku.

Jiří Raul soupeří s americkými protivníky o kotouč v zápase sledge hokejistů na paralympijských hrách v korejském Pchjongčchangu. foto: ČTK/AP

Čechům se výrazně vzdálil sen o medaili už v neděli, kdy při vstupu do turnaje podlehli 2:3 v prodloužení domácí Koreji. Jejich jedinou šancí tak bylo zaskočit hráče USA, kteří obhajují zlaté medaile z Vancouveru a Soči. Američtí favorité se ale dostali do vedení už v 64. sekundě a ještě před polovinou zápasu nastříleli Čechům stejně jako v prvním utkání Japoncům desítku.

Nikko Landeros a Pavel Doležel sledují Declana Farmera s kotoučem v zápase...
Američan Adam Page před českým brankářem Martinem Kudelou v zápase sledge...

„Musíme si přiznat, že nůžky mezi výkonností nejlepších týmů, jako jsou Kanada a USA, a těmi ostatními se stále více otevírají. Rozdíl v rychlosti a fyzických soubojích byl dnes markantní,“ uvedl trenér Bříza. „My tu máme partu tatínků, kteří mají dohromady 31 dětí, a hrají proti mladým atletům, bývalým vojákům. Bylo to znát,“ dodal.

Čeští sledge hokejisté jsou po dvou zápasech v tabulce s jedním bodem třetí a na druhou Koreu ztrácejí nedostižné čtyři body. Ve středu a pátek je tak čekají zápasy o páté až osmé místo.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...