130 let
Obrazem

FOTO: Legenda vedle legendy. Fanoušky v Ženevě uhranuli Federer, Nadal, McEnroe či Laver

Sport
  •   16:25
Ženeva - V pátek začne v Ženevě už třetí ročník Laver Cupu, který měl před dvěma lety premiéru v Praze. Za Tým Evropy budou opět hrát dvě největší hvězdy všech dob - Roger Federer a Rafael Nadal, kteří s koučem Týmu světa Johnem McEnroem a patronem soutěže Rodem Laverem byli hlavními hvězdami středečního setkání s fanoušky.

Plíšková ovládla turnaj v Čeng-čou, ve finále porazila Martičovou

Jak premiéru v Praze 2017, tak loňskou odvetu v Chicagu vyhrál výběr evropského kapitána Björna Borga, který v Ženevě zatím chyběl.

Třetí ročník se odehraje 20. až 22. září v Ženevě a bude premiérově součástí kalendáře ATP Tour. 

Evropu budou reprezentovat vedle Federera s Nadalem stejně jako v Praze Němec Alexander Zverev a Rakušan Dominic Thiem. Nováčky v týmu budou Řek Stefanos Tsitsipas a Ital Fabio Fognini. 

Tři největší hvězdy své éry - Roger Federer (vlevo), Rod Laver (uprostřed) a...
Rod Laver, Joe McEnroe a Rafael Nadal házejí míčky nadšeným fanouškům.

Tým světa bude zastupovat jako největší hvězda Australan Nick Kyrgios. Ten se stejně jako v předchozích dvou případech představí po boků Američanů Johna Isnera a Jacka Socka.

Jednu účast už mají v soutěži na kontě i Kanaďané Milos Raonic a Denis Shapovalov, vůbec poprvé je v týmu Američan Taylor Fritz, který nahradil původně nominovaného Jihoafričana Jacka Socka. 

Autor: lar