Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Francouz Démare uspěl ve čtvrté etapě Gira, v těsném spurtu udolal Sagana

Peter Sagan na Giro d'Italia. foto: ČTK

Catania - První hromadný spurt na letošním Giru d'Italia vyhrál francouzský šampion Arnaud Démare, který ve finiši čtvrté etapy porazil těsně slovenského cyklistu Petera Sagana.
  16:17aktualizováno  16:53

Trojnásobný mistr světa tak dál čeká na vítězství, které mu uniká od loňského července. Na Giru dojel Sagan druhý už ve druhé etapě, kdy nestačil ve spurtu vedoucí skupinky na domácího Diega Ulissiho. Oproti tomu Démare si připsal v této sezoně už jedenácté prvenství.

„Myslím, že to bylo o milimetr. Měl jsem štěstí,“ uvedl Démare po svém druhém etapovém triumfu na Giru v kariéře.

Růžový trikot vedoucího jezdce si v poslední sicilské etapě z Catanie do Villafranca Tirreny dlouhé 140 kilometrů pohlídal Portugalec Joao Almeida. Díky bonifikacím získal na druhého Ekvádorce Jonathana Caiceda dvousekundový náskok.

Český cyklista Josef Černý, který v pondělí na Etně nabral velkou ztrátu, dojel tentokrát v hlavní skupině na 14. místě ve stejném čase jako vítěz.

Do čtvrté etapy už nenastoupil jeden z favoritů závodu Brit Geraint Thomas. Předloňský vítěz Tour de France měl v pondělí těžký pád a dnešní vyšetření odhalilo, že při něm utrpěl zlomeninu pánve.

Ve středu se peloton přesune do Kalábrie a na 225 kilometrů dlouhé trase z Mileta do Camigliatello Silano se opět dostanou ke slovu vrchaři.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!