130 let
Didier Drogba pokořil obranu i brankáře Manchesteru City.

Didier Drogba pokořil obranu i brankáře Manchesteru City. | foto: ČTK

Francouzská sbírka na Drogbu

Sport
  •   16:04
MARSEILLE - Fanoušci fotbalového týmu Olympique Marseille nevzdávají svou snahu získat zpět někdejší hvězdu týmu Didiera Drogbu tím, že ho společně vykoupí ze smlouvy v Chelsea. Částka, kterou přes své internetové stránky slíbili věnovat, se vyšplhala už nad 1,4 milionu eur (32,6 milionu korun). Třicetiletý

Drogba je jedním z klíčových hráčů anglického týmu, jehož nový trenér Luiz Felipe Scolari s ním počítá "na 200 procent". Sám Drogba však již několikrát o odchodu uvažoval. Podle spekulací britských médií je jeho cena stanovena na zhruba 647 milionů korun.

Šéfa Olympique Marseille Papeho Dioufa akce fanoušků zaujala. "Jsem překvapený a pobavený. Ukazuje to skutečnou vášeň našich příznivců," řekl Diouf listu La Provence. Žertem dodal, že i kdyby se podařilo vybrat dostatek peněz na přestup, tak by nemusela ani taková suma stačit. "Vím, kolik Drogba vydělává v Chelsea," uvedl prezident klubu.

Stránky fanoušků Marseille zaštiťuje slogan: "Zkusme to a uvidíme, jestli budeme schopní za něj zaplatit ". Od pátku, kdy na nich 800 fanoušků přislíbilo asi 5000 eur, se počet jmen (přezdívek) rozrostl na 20.000 a vybraná částka na téměř jeden a půl milionu eur.

Autor: ČTK