Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Francouzský právník chce napadnout výsledek finále

Sport

  21:30
PAŘÍŽ - O zrušení výsledku finále mistrovství světa se chce pokusit francouzský právník Mehana Mouhou. Advokát z Rennes se hodlá obrátit na soud kvůli tomu, že francouzský kapitán Zinédine Zidane byl v prodloužení vyloučen údajně za použití televizního záznamu, což by bylo v rozporu s pravidly.

Červená tečka. Po zbytečné hlavičce do prsou italského obránce Materazziho opustil Zinedine Zidane hřiště. Do konce prodloužení chybělo deset minut... foto: JOHN MACDOUGALLAFP

Agentuře Reuters dnes Mouhou řekl, že v takovém případě by se finálový zápas, v němž Itálie zvítězila v penaltovém rozstřelu, měl opakovat.

"Požádám soudce, aby vyslechl všechny zúčastněné a provedl rekonstrukci toho, jak v závěru zápasu sudí rozhodovali. Pokud se prokáže, že čtvrtý rozhodčí použil video, měla by FIFA finále opakovat," prohlásil Mouhou. Tvrdí, že jedná jménem několika klubů a sdružení. Jejich jména hodlá zveřejnit při podání žaloby.

Na to, že čtvrtý sudí údajně řekl hlavnímu rozhodčímu o Zidanově úderu hlavou do hrudníku obránce Marka Materazziho po zhlédnutí opakovaného záběru v televizi, si po finále stěžoval francouzský trenér Raymond Domenech. Jeho protějšek Marcello Lippi to prý potvrdil také. Rozhodčí však uvedl, že incident viděl na vlastní oči a mezinárodní federace FIFA jakékoli pochybnosti odmítla.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...