Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Freestyle motokrosař Pilát je po operaci mimo ohrožení života

Sport

  10:21
PRAHA - Přední český freestylový motokrosař Petr Pilát, který se ve čtvrtek vážně zranil při tréninku, je po operaci a mimo ohrožení života. Ještě dnes jej čekají další vyšetření, i s ohledem na těžký otřes mozku, který utrpěl.

Závod mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Na snímku je Petr Pilát foto: Mafra - Ota Bartovský

Čtyřiadvacetiletý Pilát se připravoval na druhý závod seriálu mistrovství světa, který se dnes a v sobotu koná v Krakově a spadl z výšky devíti metrů. Letecky byl přepraven do pražské fakultní nemocnice na Vinohradech a podstoupil operaci.

Freestyle motokrosař Pilát měl těžký pád, vrtulník ho přenesl na sál

„Podařilo se zastavit vnitřní krvácení, je stabilizovaný a mimo ohrožení života,“ přiblížil jiný freestylový motokrosař Martin Koreň na webu fmx.cz. „Kvůli vážnému otřesu mozku přijdou v pátek na řadu další testy,“ doplnil.

Podle dostupných informací byl Pilát krátce po pádu v bezvědomí, ale ještě před transportem do nemocnice se probral. Utrpěl středně těžká zranění hrudníku a břicha.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...