130 let
Tina Mazeová

Tina Mazeová | foto: Reprofoto

Funkcionáři zabavili lyžařce kalhotky. Zkoumají, zda nejsou proti regulím

Sport
  •   19:08
WENGEN - Slovinská lyžařka Tina Mazeová přišla po druhém místě v nedělním superobřím slalomu Světového poháru v rakouském Bad Kleinkirchheimu o kalhotky. Úřadující mistryni světa v obřím slalomu je zabavili zástupci mezinárodní federace FIS kvůli protestu švýcarské výpravy, podle které spodní prádlo Mazeové porušuje předpisy.

Podle pravidel FIS musí oblečení lyžařů propouštět 30 litrů vzduchu na metr čtvereční za sekundu.

ČTĚTE TAKÉ:

"Propustnost vzduchu spodní prádlo Mazeové splňovalo. Na druhou stranu vzbuzovalo pocit, že jsou na vnitřní straně gumové," naznačil možný problém v rozhovoru pro list Blick Andi Krönner, jenž má na starosti kontrolu materiálu ve Světovém poháru sjezdařek. Zástupci federace zkoumají, zda kalhotky pohledné Slovinky neodporují pravidlům. Podle agentury APA je však nepravděpodobné, že by Mazeové hrozila diskvalifikace.

Materiálové prohřešky bude FIS řešit dál

Každopádně lyžaři dostali doporučení, aby stejné spodní prádlo, které výborně splyne se závodní kombinézou, zatím nepoužívali. Podle APA je možné, že jednotlivé kusy oblečení předpisy splňují, ale dohromady už ne.

zdroj: www.youtube.com

Závodní ředitel FIS pro mužskou část seriálu Günter Hujara uvedl, že vedení federace má políčeno i na další možné materiálové prohřešky, které prověřuje. Mluvit o nich ale nechtěl. "Nás už asi nemůže překvapit skoro nic," řekl.

Autor: ČTK