Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bouřlivák Fury opět šokoval: 'Miluji ježky. A nejvíce, když se pečou zaživa'

Sport

  11:30
MANCHESTER - Britský vládce těžké váhy Tyson Fury je zvyklý ve svých prohlášení provokovat a šokovat. A své chování nezměnil ani poté, co byl na koberečku u Britské boxerské federace a dostal řádně vyčiněno za urážky žen a homofobní názory. Důkazem budiž jeho poslední veřejné vystoupení.

Tyson Fury s manželkou Paris. foto: ČTK/APReuters

Loni na konci listopadu dokázal to, co deset let nikdo. Porazil ukrajinského obra Vladimira Klička a stal se mistrem světa. Už předtím si pouštěl pusu na špacír, mimo jiné promluvil na stejné téma, jako minulý týden Filipínec Manny Pacquiao, který kvůli svým výrokům o gayích přišel o smlouvu s oděvním gigantem Nike.

Hvězdný Pacquiao sám sebe knockoutoval: 'Zvířata jsou lepší, než gayové'

Po svém slavném triumfu stihl urazit ženy, když prohlásil, že jejich místo je u plotny a na zádech v posteli, bojoval s dalšími britskými sportovci a dokonce i politiky. Když si jej pozvala kvůli kárání Boxerská boxerská federace, slíbil, že si začne dávat více pozor na pusu.

Sekat latinu ale nevydržel dlouho. Zhruba měsíc. „Miluji ježky. Mají skvělé maso, chutnají skvěle, podobně jako kuřata, ale jsou jemnější,“ prohlásil s kamennou tváří před novináři.

„Můj bratr, který je chová společně s americkými býčími žábami, je marinuje v medu, pak dá na pekáč, na kterém je zapékají. Hlavní je, aby ještě pištěli, když se zavírají dvířka od trouby,“ dodal 206 centimetrů vysoký obr.

Profesionálové na hrách v Riu? Je to šílené, říká bývalý český boxer Konečný

Když viděl překvapené výrazy novinářů, rozesmál se. „To byl vtip. Ale ježka i žábu už jsem ochutnal, to je pravda,“ pokračoval ve svém vyprávění. Dlužno dodat, že právě ježci, kteří jsou na britských ostrovech chránění, platí u kočovníků (na ostrovech označováni slovem „Gypsy“ či-li „Cikáni“) mezi oblíbenou delikatesu.

Furymu, který v polovině ledna provokoval kožichem z činčil za téměř 10 tisíc liber (342 tisíc korun), už může tentokrát hrozit mastná pokuta. Což by ale v jeho případě nebylo také poprvé. Dosud už musel vytáhnout ze svého šeky na celkem 18 tisíc liber (616 tisíc korun). Vždy za nevhodná veřejná vyjádření.

Kličko a Mayweather na olympiádě v Riu? Světová boxerská federace je pro

Právě k nim se Fury – stejně jako další boxerský šampion Billy Joe Saunders – hrdě hlásí mimo jiné i přezdívkou „Gipsy King“. Je otázkou, jaký budou mít tato slova dopad. Především ochránce zvířat jeho výroky nepotěšila. A dle posledních zpráv si jej pozvou představitelé boxerské federace na další kázání.

Tak nějak to vypadá, jako kdyby se začal manchesterský dlouhán nudit. Jak sám přiznal, při čekání na potvrzení místa a data odvety s Kličkem se fláká a netrénuje. Nejspíše by mu trocha zápřahu v tělocvičně neuškodila...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...