Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Giro, Tour, pak konec. Pandemie nabořila Saganovi plány, teď přemýšlí, co dál

Sport

  12:37
Bratislava - Pandemie koronaviru zcela rozbourala plány slovenského cyklisty Petera Sagana, který se letos chystal na premiérový start na Giru d’Italia. Další vrchol sezony měl prožít na Tour de France, po olympiádě chtěl krátkou, ale o to intenzivnější sezonu ukončit. Po kompletní proměně kalendáře nyní promýšlí nové plány, rozhodnutí ale nechce uspěchat.

Peter Sagan se raduje z triumfu v páté etapě Tour de France. foto: Reuters

Dvanáct hodin, tři dny po sobě. Thomas vysedává v sedle a vydělává na boj proti koronaviru

Trojnásobný mistr světa zatím neví, zda bude po změnách termínů startovat na Tour i na Giru. „UCI (cyklistická unie) spolu s organizátory udělali v těchto těžkých časech rozhodnutí v nejlepším zájmu našeho sportu. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Až potom si můžeme promyslet naše plány,“ uvedl sedminásobný vítěz bodovací soutěže na Tour v rozhovoru na instagramu.

Držitel zeleného trikotu pro nejlépe bodujícího cyklistu Peter Sagan.
Slovenský cyklista Petr Sagan ve společnosti Kolumbijce Egana Bernala

Cyklistickou sezonu zastavila jako všechny ostatní sporty v březnu pandemie koronaviru a s ní spojená opatření. Květnové Giro d’Italia, na kterém měl třicetiletý jezdec stáje Bora-Hansgrohe letos startovat poprvé, bylo odloženo. Tour de France se posunula na termín od 29. srpna do 20. září a po ní by podle plánů UCI měly následovat Giro a Vuelta; přesná data ale zatím nejsou k dispozici.

Olympijské hry v Tokiu, po kterých chtěl Sagan původně sezonu ukončit, jsou přeloženy až na příští rok.

Autor: