Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Golfistovi Singhovi hrozí disciplinární řízení za doping

Sport

  10:10
SCOTTSDALE - Vítězi tří golfových turnajů kategorie major Vijayi Singhovi hrozí disciplinární řízení za doping. Devětačtyřicetiletý hráč z Fidži přiznal, že užíval lék, který obsahuje látku zakázanou PGA Tour. Údajně však o tom nevěděl.

Vijay Singh foto: Reuters

Singh pro magazín Sport Illustrated potvrdil, že využíval takzvaný sprej z jeleních parohů, jenž pomáhá růstu svalové hmoty. Sprej obsahuje přírodní anabolický hormon IGF-1 a už před dvěma lety doporučila PGA přestat s jeho užíváním bývalému šampionovi British Open Marku Calcavecchiovi. Vítěz 34 turnajů Singh však tvrdí, že nevěděl, že se dopouští prohřešku.

"Když jsem užíval sprej z jeleních parohů, netušil jsem, že může obsahovat zakázanou látku," uvedl v tiskovém prohlášení Singh, jenž za sprej a další produkty zaplatil společnosti Sports With Alternatives To Steroids 9000 dolarů (170.000 korun).

"Jakmile jsem ten produkt obdržel, zkontroloval jsem si, jaké látky obsahuje, a nenašel jsem nic zakázaného. Jsem naprosto šokován, že ve spreji byla zakázaná látka, a jsem naštvaný, že jsem se dostal do této situace. Budu plně spolupracovat s PGA Tour," dodal Singh, jenž poslední ze svých turnajových vítězství zaznamenal před pěti lety.

Viceprezident PGA Tour Ty Votaw uvedl, že se případem bude zabývat. "Je to novinka, takže jsme to neměli šanci prozkoumat do hloubky, ale podíváme se na to," řekl.

Jediným dosud potrestaným hráčem za doping na PGA Tour je Doug Barron, jenž musel vynechat část sezon 2009 a 2010. Jeho roční distanc byl v roce 2010 zrušen a golfista dostal výjimku pro užívání léků kvůli nízkému testosteronu.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...